Czy funkcja składania może być niemożliwa?

Witam

Mam problem z funkcją składania na konkretnym etui na załączonym zdjęciu, w stanie rozłożonym nie wyświetla się wnętrze tekstu i na rysunku nie mogę odzyskać widoku stanu rozłożonego, próbowałem usunąć materiał przed i po złożeniu i nadal mam ten sam wynik, Próbowałem użyć funkcji rozkładania, aby usunąć materiał, aby wykonać funkcję składania, ale nic się nie zmienia, ponieważ części części latają, może nie ma rozwiązania?

Korzystam z Solidworks 2019

etat_plie.jpg

przepraszam, że nie mogłem znaleźć, jak umieścić kilka załączników 

etat_deplie.jpg

I na koniec, oto plik SOLIDWORKS 2019

alu_24_24.sldprt

Cześć @stephane_5

W przypadku kilku załączników możesz użyć skompresowanych plików ZIP lub RAR na tym forum ;-)

To normalne, że brakuje ci elementów, szczególnie w środku 4. Musisz zrobić nogi, aby go utrzymać. Spłaszczanie odbywa się tylko na jednym jednorodnym ciele.

W każdym razie, jeśli wytniesz laserowo, środkowa część 4 zostanie utracona (chyba że są nogi podporowe).

Wydaje mi się, że nasz wspaniały kolega @AC Cobra ma krój pisma, który radzi sobie z tego rodzaju problemami.

Pozdrowienia

4 polubienia

To całkiem normalne, że wnętrze 4 jest usuwane, można oszukiwać, na przykład nie krzyżując się lub dodając zapięcia. (co najmniej 1)

Z drugiej strony jest mały problem między stanem rozłożonym a nie, zmienia konfigurację na górze

Default (aby mieć wersję złożoną) i DefaultSM-FLAT-PARTTERN (dla rozłożonego) i co sprawdzić lub nie "Stan rozłożony" w innym widoku.

1 polubienie

Witam

Często używam czcionki: TC- lasersans, działa bardzo dobrze.

Pozdrowienia

2 polubienia

Dziękuję za odpowiedzi, więc zamierzam zrobić zakładki do trzymania, które usunę przy wycięciu, niestety nie mam wyboru co do czcionki, jest to część karty graficznej klienta.

1 polubienie

Witam

Jeśli niniejsza polityka i specyfikacje; Wszystko, co musisz zrobić, to umieścić mikrozłącza, aby przytrzymać wnętrze numerów i usunąć je po przecięciu, ponieważ operator będzie się dobrze bawił, czekając, aż wyjdą z taśmy i wpadną do zbiornika żużlu, a potem musisz je ponownie znaleźć...

2 polubienia

Witaj @Ac-kobra

Dla operatora to doświadczenie ;-)

2 polubienia

Witaj zozo_mp,

Tak, absolutnie, to jest zaleta pracy na wszystkich kluczowych stanowiskach w firmie :,-) :,-)

1 polubienie

Witam

Nie ma problemu z odzyskaniem wnętrz, jest to maszyna, która pobiera płaskie blachy aluminiowe o wymiarach 3000x2000mm, więc wszystko zostaje na płycie ssącej, w końcu zrobiłem pilnik z fałdami i płaski z wnętrzami , dzięki czemu nakładam wszystko na oprogramowanie do cięcia i robi to.

Dziękuję za odpowiedzi