Cześć,
Używam szablonowych tabel dla wartości zgięć, ale tylko dla współczynnika K. Stoły zostały wykonane zgodnie z wartościami naszej maszyny do składania.
1 stół na grubość/ve/materiał.
Pomimo ogromnej prostoty danych w pliku excel, często zdarza się, że trzeba ponownie ustawić funkcję " blacha" w menedżerze funkcji bez żadnych zmian i błąd znika. To trochę irytujące.
Czy tylko ja doświadczam tego zagrożenia?
Windows 11 / Excel MS 365 / SW 2023 SP05
Kiedy skacze?
Jeśli chodzi o wykonanie funkcji (czyli trzeba ją restartować), kiedy ją otwierasz?
Zrzut ekranu z błędem?
Teoretycznie MS 365 nie jest zalecany, nawet jeśli w praktyce nigdy nie miałem błędu na stacjach roboczych wyposażonych w tę wersję (na mojej stacjonarnej licencji biurowej z 2016 roku)
Kiedy przyjdzie czas na rozwinięcie.
Cóż, ponieważ to jest a priori losowe i nie jest jeszcze rozstrzygnięte, nie mam przykładu do pokazania
Możliwe, że jeśli dzieje się podczas rozkładania, wtedy stół się ładuje.
Czasami napotykamy problem (tabela strat przy zgięciu) podczas ładowania (trwa 1-2 sekundy).
Jeśli już ładuje się na innej stacji roboczej, to nie da się utworzyć tej funkcji. Jeśli go zrestartujesz, działa (bo jest już załadowany na innej stacji).
Jednym ze sposobów przetestowania tego jest otwarcie pliku Excel na jednej stacji roboczej i próba rozłożenia go na innej.