Funkcja skręcania kompatybilna z profilem spawanym mechanicznie

Czy za pomocą tej funkcji skręcania możemy skręcić profil z mojej biblioteki profili, jeśli tak, za pomocą splajnu? Łuk okręgu

Jak to zrobić?

Z góry dziękuję za pomoc

Z poważaniem, Nicolas

Najlepszą rzeczą do zrobienia jest przerobienie swojego profilu

Jeśli masz naszkicowany profil, nie martw się

Następnie robisz, co chcesz, za pomocą prowadnicy krzywej, deformacji, skręcania itp

Jaki rodzaj kawałka chcesz wykonać

@+ ;-)

1 polubienie

Chcę stworzyć kierownicę, taką jak CHOPPER (lynkoa challenge) z profilem z mojej biblioteki cienkich kwadratowych spawanych mechaników lub solidnym kwadratowym profilem (to zależy ode mnie).

Czy to działa z profilem?

lub ta funkcja nie pozwala na skręcenie profilu oprócz tego, że znajduje się na splajnie

Chciałbym skręcić kwadratowy profil na splajnie patrz załącznik

piece_moi_exemple_torsade.sldprt

Wolę zrobić zrzut ekranu, nie wszyscy mamy tę samą wersję SW

Możesz rysować za pomocą prostego szkicu 3D i rozwijać swój okrągły kwadratowy przekrój... wzdłuż tego szkicu. Jeśli chcesz uzyskać bardziej złożone kształty (np. skręcanie kwadratowej rury w zakręcie), potrzebujesz 2 szkiców (jeden, który kontroluje kierunek, a drugi, który kontroluje orientację przekroju w całej funkcji....

1 polubienie

Podejrzewałem, że jest szkic 3d (pilot czy nie, przy okazji próbowałem wielu rzeczy), ale tylko ja nie potrafię zrobić tego manipa

W przypadku mojego profilu prosi o segment, mój splajn powoduje wyświetlenie komunikatu o błędzie

czy masz samouczki na temat odpowiedzi Davida be3, to jest w zasadzie to, co próbuję zrobić

Myślę, że wielowypusty nie są brane pod uwagę w przypadku narzędzi spawanych mechanicznie! Musisz sobie poradzić z uzyskaniem szkicu, łącząc krzywe (przyznaję, że jest to kłopot, gdy próbujesz zrobić "projekt": wyzwanie Coxa też musi dać w kość wielu osobom:) !! W załączeniu znajduje się plik ze szkicem 3D i skrętem.

Część 3.SLDPRT
2 polubienia

Problem z splajnami

Chodzi o to, że szybko idzie źle, gdy kursy nie są ustalane ściśle według rygoru

A który z + jest, jeśli przekręcisz za pomocą zamiatania, promienie gięcia mogą szybko zepsuć suk

więc zgodnie z twoim wieszakiem na ubrania

Możesz skręcić w prawo w siatce

a następnie zegnij go

za pomocą narzędzia do gięcia lub narzędzia do deformacji

ten sam sposób robienia rzeczy w warsztacie

@+ ;-)

2 polubienia

Tak, przy okazji, sternik, z którego musiałem zrezygnować, to o wiele za dużo poza moim poziomem DAO

Dziękuję za pomoc w każdym razie i życzę miłego weekendu

Do widzenia

Z poważaniem, Nicolas

1 polubienie

Sprawdź, czy to jest coś takiego, czego chcesz

https://lh3.googleusercontent.com/TitQcHG0jZDNMBymSL3b-fHtBpymYjgKDU0hotpB8m0=w342-h207-p-no

@+ ;-)

piece2_torsion_flexion_via_balayage.sldprt
1 polubienie

Tak, to wszystko, ale nie mogę pobrać twojej części, przełącza ją w tryb awarii za każdym razem, gdy próbuje się pobrać

Czy dobrze jest z profilem?

Którą wersję solidworks posiadasz?

no Utworzyłem profil, ale to nic nie zmienia

;-)

Mam wersję studencką 2013/2014

lancement_de_sldwks.jpg

Więc powinieneś być w stanie otworzyć

Nie rozumiem?

@+;-)