Czy za pomocą tej funkcji skręcania możemy skręcić profil z mojej biblioteki profili, jeśli tak, za pomocą splajnu? Łuk okręgu
Jak to zrobić?
Z góry dziękuję za pomoc
Z poważaniem, Nicolas
Czy za pomocą tej funkcji skręcania możemy skręcić profil z mojej biblioteki profili, jeśli tak, za pomocą splajnu? Łuk okręgu
Jak to zrobić?
Z góry dziękuję za pomoc
Z poważaniem, Nicolas
Najlepszą rzeczą do zrobienia jest przerobienie swojego profilu
Jeśli masz naszkicowany profil, nie martw się
Następnie robisz, co chcesz, za pomocą prowadnicy krzywej, deformacji, skręcania itp
Jaki rodzaj kawałka chcesz wykonać
@+ ;-)
Chcę stworzyć kierownicę, taką jak CHOPPER (lynkoa challenge) z profilem z mojej biblioteki cienkich kwadratowych spawanych mechaników lub solidnym kwadratowym profilem (to zależy ode mnie).
Czy to działa z profilem?
lub ta funkcja nie pozwala na skręcenie profilu oprócz tego, że znajduje się na splajnie
Chciałbym skręcić kwadratowy profil na splajnie patrz załącznik
Wolę zrobić zrzut ekranu, nie wszyscy mamy tę samą wersję SW
Możesz rysować za pomocą prostego szkicu 3D i rozwijać swój okrągły kwadratowy przekrój... wzdłuż tego szkicu. Jeśli chcesz uzyskać bardziej złożone kształty (np. skręcanie kwadratowej rury w zakręcie), potrzebujesz 2 szkiców (jeden, który kontroluje kierunek, a drugi, który kontroluje orientację przekroju w całej funkcji....
Podejrzewałem, że jest szkic 3d (pilot czy nie, przy okazji próbowałem wielu rzeczy), ale tylko ja nie potrafię zrobić tego manipa
W przypadku mojego profilu prosi o segment, mój splajn powoduje wyświetlenie komunikatu o błędzie
czy masz samouczki na temat odpowiedzi Davida be3, to jest w zasadzie to, co próbuję zrobić
Myślę, że wielowypusty nie są brane pod uwagę w przypadku narzędzi spawanych mechanicznie! Musisz sobie poradzić z uzyskaniem szkicu, łącząc krzywe (przyznaję, że jest to kłopot, gdy próbujesz zrobić "projekt": wyzwanie Coxa też musi dać w kość wielu osobom:) !! W załączeniu znajduje się plik ze szkicem 3D i skrętem.
Problem z splajnami
Chodzi o to, że szybko idzie źle, gdy kursy nie są ustalane ściśle według rygoru
A który z + jest, jeśli przekręcisz za pomocą zamiatania, promienie gięcia mogą szybko zepsuć suk
więc zgodnie z twoim wieszakiem na ubrania
Możesz skręcić w prawo w siatce
a następnie zegnij go
za pomocą narzędzia do gięcia lub narzędzia do deformacji
ten sam sposób robienia rzeczy w warsztacie
@+ ;-)
Tak, przy okazji, sternik, z którego musiałem zrezygnować, to o wiele za dużo poza moim poziomem DAO
Dziękuję za pomoc w każdym razie i życzę miłego weekendu
Do widzenia
Z poważaniem, Nicolas
Sprawdź, czy to jest coś takiego, czego chcesz
https://lh3.googleusercontent.com/TitQcHG0jZDNMBymSL3b-fHtBpymYjgKDU0hotpB8m0=w342-h207-p-no
@+ ;-)
Tak, to wszystko, ale nie mogę pobrać twojej części, przełącza ją w tryb awarii za każdym razem, gdy próbuje się pobrać
Czy dobrze jest z profilem?
Którą wersję solidworks posiadasz?
no Utworzyłem profil, ale to nic nie zmienia
;-)
Więc powinieneś być w stanie otworzyć
Nie rozumiem?
@+;-)