Jak Cleanproject współpracuje z ePDM

Witam

Mam problemy z uruchomieniem programu Cleanproject z zespołem zapisanym w repozytorium PDM.

Po sprawdzeniu poprawności wyszukiwania plików do przeniesienia pojawia się okno dialogowe z informacją, że zestaw musi zostać ponownie skompilowany.

Gdy kliknę przycisk OK, wyszukiwanie zostanie zatrzymane.

Musi być coś, co mi nie wychodzi dobrze, ale co?

Dziękuję za pomoc

Paschalnej

Witam

Musisz odznaczyć opcję "Dodaj zewnętrzne punkty informacyjne" w narzędziu CleanProject. Zobacz zdjęcie dokumentu.

Pozdrowienia

cleanproject.jpg

Rzeczywiście, gdy ta opcja jest zaznaczona w "Opcjach wyszukiwania", blokuje całe przetwarzanie przez to okno.

JMSAVOYAT:

Próbowałem bez tej opcji, ale widziałem tylko pliki tymczasowe Solidworks.

Aby działał poprawnie, wszystkie elementy, które mają być przetwarzane, muszą zostać wydobyte.

Po rozpakowaniu całej zawartości mojego folderu roboczego operacja zadziałała.

OK.

Oczywiście musisz rozpakować wszystkie pliki. Narzędzie CleanProject nie działa bezpośrednio w repozytorium, podobnie jak BatchConverter, BatchProperties, DrawingTranslate, Integration, PowerPrint, SmartDrawings, UpdateVersion itp.

Z wyżej wymienionych narzędzi obsługa umożliwia teraz integrację połączenia z skarbcem EPDM. Integracja ta znajduje się głównie na poziomie wyboru plików (kopiowanie lokalne, ekstrakcja z repozytorium, archiwizacja) i rozwija się w ramach każdego narzędzia myCADtools, na przykład o funkcje wyszukiwania przypadków użycia.  Te narzędzia są dostępne tylko z licencją myPDMtools.

Pozdrowienia

2 polubienia