Witam Mój Solidworks 2026 działał poprawnie od momentu instalacji w grudniu 2025, ale od 3 dni pokazuje wiele błędów przy otwieraniu zespołów, z którymi wcześniej nie miałem problemów. niektórzy nawet nie chcą już otwierać błędu SWSHEL 1. Czy możesz mi pomóc?
Witaj, Stéphane. Moja odpowiedź cię nie zadowoli. To nie jest rozwiązanie, lecz potencjalne wyjaśnienie. NIGDY, PRZENIGDY INSTALUJ NOWSZĄ wersję oznaczoną z roku łaski, gdzie jesteśmy. Zawsze trzymaj się wersji z roku -2 i co najmniej sp3 w 2023 lub 2024 roku. To zasada życia. Mam nadzieję, że twój problem szybko się rozwiąże. Powodzenia.
Rozumiem. Odkładamy przejęcie 3DE, ponieważ wymaga to pracy i przechowywania w chmurze. Naszym wyborem jest wiedzieć, że wszystko jest przechowywane w domu, a nie na wsi, z systemem 3-2-1. Mam nadzieję, że wszystko zostanie załatwione jak najszybciej. Zespoły VSTV są tam właśnie po to.
Nie jesteś sam — Błąd 1 SWSHEL zaczął pojawiać się u wielu użytkowników po aktualizacjach SP0.0. W wielu przypadkach prosta instalacja naprawcza lub powrót do bardziej stabilnego pakietu serwisowego (SP2/SP3) rozwiązuje problem.
Również rada SolidWorks jest taka, by unikać wczesnych wersji — nowsze wersje często mają problemy ze stabilnością.
Jeśli naprawa nie pomoże, spróbuj otworzyć zespół z tłumionymi elementami lub przetestować kopię poza PDM.