Ogólne działanie przy otwieraniu zespołu

Witam
Mój Solidworks 2026 działał poprawnie od momentu instalacji w grudniu 2025, ale od 3 dni pokazuje wiele błędów przy otwieraniu zespołów, z którymi wcześniej nie miałem problemów.
niektórzy nawet nie chcą już otwierać błędu SWSHEL 1.
Czy możesz mi pomóc?

Pozdrowienia.

Spróbuj skopiować głowę zespołu i ponownie ją otworzyć, zarówno na PDM, jak i offline.

Witam
Próbowałeś naprawy?

2026 SP0.0 nie zaskakuje błędów

1 polubienie

@froussel

Bez względu na wersję czy pakiet :sweat_smile:

+1 :sleepy:

Witaj, Stéphane. Moja odpowiedź cię nie zadowoli. To nie jest rozwiązanie, lecz potencjalne wyjaśnienie.
NIGDY, PRZENIGDY INSTALUJ NOWSZĄ wersję oznaczoną z roku łaski, gdzie jesteśmy. Zawsze trzymaj się wersji z roku -2 i co najmniej sp3 w 2023 lub 2024 roku.
To zasada życia. Mam nadzieję, że twój problem szybko się rozwiąże.
Powodzenia.

2 polubienia

Z mojej strony nie miałem wyboru podczas obowiązkowej aktualizacji pod 3DExperience, sp0.0 automatycznie, nie miałem żadnych poważnych błędów

Rozumiem. Odkładamy przejęcie 3DE, ponieważ wymaga to pracy i przechowywania w chmurze. Naszym wyborem jest wiedzieć, że wszystko jest przechowywane w domu, a nie na wsi, z systemem 3-2-1.
Mam nadzieję, że wszystko zostanie załatwione jak najszybciej.
Zespoły VSTV są tam właśnie po to.

Nie jesteś sam — Błąd 1 SWSHEL zaczął pojawiać się u wielu użytkowników po aktualizacjach SP0.0. W wielu przypadkach prosta instalacja naprawcza lub powrót do bardziej stabilnego pakietu serwisowego (SP2/SP3) rozwiązuje problem.

Również rada SolidWorks jest taka, by unikać wczesnych wersji — nowsze wersje często mają problemy ze stabilnością.

Jeśli naprawa nie pomoże, spróbuj otworzyć zespół z tłumionymi elementami lub przetestować kopię poza PDM.