Zamierzamy zainstalować oprogramowanie SW 2013 w biurze.
Byliśmy w 2011 roku.
Przeprowadziłem różne testy na 2013 roku.
Użyłem funkcji blokowania funkcji na częściach wielobryłowych. Na innych częściach oznacz konfiguracje. Skorzystaj z możliwości usuwania danych graficznych. Używane również do zarządzania dużymi projektami i analizy trójkątów graficznych.
Jestem dość rozczarowany. Nie widzę żadnej różnicy w czasie otwarcia na złożeniach złożonych z x multi-body z rekonstrukcją tps bliskim 0 (po zablokowaniu). Na części wielobryłowej, gdy wszystkie bryły są zablokowane, jeśli dodam prostą funkcję ekstruzji, zwalnia....
Brak zauważalnej różnicy w przypadku części z zaznaczonymi konfiguracjami.
Jeśli ukryję elementy z bardzo dużą liczbą trójkątów graficznych, nie widzę żadnej różnicy w otwieraniu i wyświetlaniu.
Czy masz takie samo spostrzeżenie na temat tych funkcji?
Makro SolidXpert nie wydaje mi się przynosić znaczącego +. W oprogramowaniu wystarczy kliknąć prawym przyciskiem myszy pasek blokowania, aby wszystko zablokować lub odblokować.
Dla mnie, jeśli dodasz prostą funkcję wytłaczania na wale z zablokowanymi wszystkimi fcts, nie powinno to pozostawać w tyle. Musimy znaleźć się w konfiguracji pomieszczenia z wyciszonymi ciałami (Defeature lub importowane body).
W podręczniku SW stwierdzają:
Właściwość Graphs -Triangles wskazuje liczbę trójkątów fasetyzacji używanych do wyświetlania komponentu. Dla danego komponentu, gdy zwiększasz ustawienie jakości obrazu, liczba trójkątów wzrasta, a wydajność spada. Jeśli wydajność grafiki jest spowolniona w bardzo dużym złożeniu, można posortować komponenty, wybierając Grafika - Trójkąty. Następnie można rozważyć maskowanie komponentów za pomocą dużej liczby s-trójkątów.
Dziękuję
Miłej niedzieli
Juliański
Ta funkcja oszczędza czas rekonstrukcji, gdy mamy złożone części, których geometria nigdy się nie zmienia, a także jest bardzo przydatna w przypadku części bibliotecznych lub części dostawców, których wymiarów nigdy nie zmienisz . - Zobacz więcej na: http://blogs.solidworks.com/solidworksfrance/2013/10/macro-pour-activer-la-barre-de-blocage-dans-le-feature-manager.html#sthash.eGDn813Y.dpuf
Kiedy otwieram zespół z x złożonymi częściami wieloobiektowymi, nie widzę żadnej różnicy w czasie otwarcia zespołu i podczas procesu rysowania. Funkcje zablokowane, mam te same czasy. Narzędzie statystyczne wskazuje czasy rekonstrukcji bliskie 0 dla części z zablokowanymi fcts.
Nie mam wrażenia, że ta funkcja blokowania fcts jest skuteczna.
Chciałem uzyskać informacje zwrotne od użytkowników w tej dziedzinie.
Dziękuję.
Pozdrowienia.
Juliański
Uwaga: To mój pierwszy raz na tej stronie, myślę, że witryna szybko zostanie "zepsuta" przez tę politykę dystrybucji punktów. Trochę jak dobrze naoliwiona komercyjna maszyna Axemble. Przepraszam panów.
Jeśli chodzi o pasek blokujący, nie sądzę, aby był skuteczny w przypadku wielu ciał. Z drugiej strony znajduje się na części o bardzo dużej liczbie funkcji w wale konstrukcyjnym (np. blok silnika z 255 funkcjami). I w tym przypadku czasy przeliczeń są tak naprawdę dzielone przez 2, a nawet 3 w niektórych moich testach.
Jeśli chodzi o zapisywanie konfiguracji, nie zmienia to czasu potrzebnego na otwarcie dokumentu, celem nie jest to, celem jest natychmiastowe przełączanie się z jednej konfiguracji na drugą.
I wreszcie, jeśli chodzi o trójkąty graficzne, nie robiłem z tym testu.
Nie widzę, w jaki sposób system punktowy miałby szybko zgnić Lynkoa, jeśli tak się stanie, oczywiście zareagujemy.
Zachęcam Cię, zanim podzielisz się tym osądem, abyś poświęcił czas na odkrycie strony, udział i wymianę informacji z członkami tej strony, którzy, jak zobaczysz, mają dobry stan umysłu.
To od Ciebie zależy, czy w praktyce wyciągniesz wnioski z pełną znajomością faktów...
Niemniej jednak pozostajemy otwarci na wszelką krytykę, aby ta strona była miejscem wzajemnej pomocy CAD, w którym każdy znajdzie zainteresowanie.
Na złożonych częściach w multi_corps narzędzie statystyczne wskazuje bardzo znaczące (teoretyczne) zyski. Na przykład przechodzisz ze 120 s do 8 s. Bcps utworów bez powtórzeń i symetrii ciała wynoszą 0 s.
Ta funkcja jest najwyraźniej ważna tylko dla części jednobryłowych.
A szkoda, bo tryb wielobryłowy znacznie upraszcza wiele montaży. Struktura drzewa jest mniejsza. Mam nadzieję, że nasi przyjaciele z SW zajmą się tym tematem.
Bardzo trafna odpowiedź na temat zapisywania konfiguracji. Celem jest natychmiastowe przełączanie się z jednej konfiguracji na drugą.