Funkcje, które są usuwane po spłaszczeniu?

Mam kawałek blachy bez konfiguracji, tylko rozłożony.

Jakim cudem jeden z moich kolczyków zostaje wymazany w momencie spłaszczenia.

Funkcja jest rzeczywiście sprawdzana i usuwana w rozwinięciu blachy.

To nie pierwszy raz, kiedy tak się dzieje od wersji SP5 z 2013 roku.

Mam bardzo względne zaufanie do produktu z blachy.

I tracę dużo czasu na sprawdzanie części.

Krótko mówiąc, nie ma zbyt wiele czasu na rozwodzenie się nad tematem, ale czy ktoś ma tego typu problem i czy ma rozwiązanie.

Uwaga: Zaznaczam również, że właściwość usuwania funkcji dla konfiguracji nvle nie została zaznaczona.

sw-defaut_01.jpg

Rzeczywiście, nie jest to logiczne!! Pachnie jak "stary robak".

Trop:

Może dlatego, że Twoje kolczyki mają zewnętrzne odniesienia?

Zrób test, wymieniając zewnętrzne odniesienia i spraw, aby się zepsuł, a jeśli coś zmieni, regade

2 polubienia
Cześć, możesz spróbować zrobić dziurę w konfiguracji rozłożonej.
2 polubienia

Czy w funkcji usuwania materiału 8 zaznaczyłeś opcję "Normalne usuwanie materiału"? To może wynikać właśnie stąd.

Jeśli nie jest sprawdzona, geometria jest taka, że powinna być wykonana po gięciu (obróbce skrawaniem). Po zaznaczeniu tej opcji geometria jest opracowywana tak, aby można ją było składać.

screenshot461.jpg
6 polubień

Witam

Całkowicie zgadzam się z @Benoit.LF, nawet jeśli logicznie rzecz biorąc, ta opcja powinna być automatycznie sprawdzana, gdy jesteś w blasze.

@+

5 polubień

Witam, pracuję z modułem blachowym Solidworks od ponad 2 lat, napotkałem kilka błędów tak, ale nie ten.

Czy nie będzie to pochodzić z twojego modelu pokoju?

Złe obchodzenie się lub inne, które zmieniłoby twój model części.

Edit: Nie widziałem odpowiedzi Benoit. Prawdą jest, że we wszystkich przypadkach, z wyjątkiem szczególnych przypadków,  ta opcja "normalnego usuwania" musi być zaznaczona

2 polubienia

Witam wszystkich, którzy odpowiedzieli.

I przepraszam, że odpowiedziałem tak późno, byłem na placu budowy i jechałem windą.

Właśnie znalazłem swoją stację roboczą CAD i właśnie wypróbowałem różne rozwiązania.

1 .  Po odznaczeniu usunięcia funkcji w konfiguracji płaskiego wzoru nie mogę już odtworzyć błędu.

2. Próbowałem sprawdzić lub odznaczyć normalny pickup, bez różnicy na rozłożonym.

3. Odnośniki zewnętrzne też nie stanowią problemu.

Krótko mówiąc, wszystko wróciło do normy.

To małe pudełko, które zostało sprawdzone, zrujnowało mój dzień na stronie, ale mniejsza z tym

Tak to już jest.

Jeszcze raz dziękuję osobom, które podjęły wysiłek, aby udzielić odpowiedzi.

Jeśli to się powtórzy, zanim odznaczę, wypróbuję Twoje rozwiązania.

1 polubienie

Nie ma za co, to normalne, po to tu jesteśmy =).

Solidworks jest od czasu do czasu dość kapryśny, często wystarczy zrestartować lub nawet zrestartować maszynę, aby wszystko wróciło do normy. Klucze rejestru, które źle się uruchamiają czy coś w tym stylu, nie jestem informatykiem, ale przyznaję, że czasami rujnuje to nasze życie, ponieważ godzinami szukamy ścieżki, podczas gdy musimy po prostu zacząć od zera.

Wreszcie, jeśli twój problem zostanie rozwiązany, to jest najważniejsze.

Czy możesz wybrać najlepszą odpowiedź, która Ci odpowiada?

To pozwala nam zamknąć sprawę i wynagrodzić pracę nas wszystkich. =)

Dobry wieczór!

Czerwona czapka !!!!!!!!

1 polubienie