Chciałem wiedzieć, czy istnieje sposób na zduplikowanie/skopiowanie mep, aby mieć inną mapę tła (np. kartridż klienta), ale z zachowaniem faktu, że zmiany wprowadzone na mep 1 są przenoszone na inne.
Na razie robię mój mep, a następnie kopiuję i ponownie ładuję plan w tle, co jest w porządku. Jeśli więc zmiana zostanie dokonana na jednym pośle, muszę ją również przenieść na drugiego posła.
Wydaje mi się, że była podobna dyskusja na forum ale nie mogę jej znaleźć.
@bart: Nie zmieniam formatu posła do Parlamentu Europejskiego. Ale trochę danych z kartridża.
Na przykład: posiadanie niestandardowej mapy bazowej dla klienta. Mam więc plan dla dostawców z tabelką rysunkową, która nie pokazuje nazwy klienta (plan początkowy) po drugiej stronie, plan klienta: kopia planu początkowego, z wyjątkiem poziomu kasety.
Zrobiłem mały test i oto wynik. Właśnie skopiowałem i wkleiłem moje tło z jednej warstwy na drugą. W swojej aplikacji możesz wykonać 2 różne wkłady z żądanymi wartościami (pobranymi z 3D), po prostu przełącz się z jednej warstwy na drugą.
Mam trochę ten sam problem, ale w inny sposób tworzę pierwszy rysunek moim kartridżem, zapisuję a następnie zmieniam właściwość arkusza (kasety klienta) i zapisuję plik pod inną nazwą.
Zaleta ewolucji na dwóch plikach podąża za częścią,
Wada: są to 2 oddzielne pliki.
Chciałbym móc zrobić to samo, ale w tym samym pliku i przy użyciu arkusza 1, arkusza 2 itp.
@mathieu złość: Prawdopodobnie, ale najpierw będę musiał postępować zgodnie ze wszystkimi samouczkami...
@ s.leitao: twoje rozwiązanie polegające na posiadaniu 2 arkuszy jest tym, co obecnie robię (firma mep 1, następnie skopiuj/wklej na nowym arkuszu, a następnie zmień plan tła na drugim arkuszu). Ale gdy następuje zmiana na jednym z arkuszy stylu opisu lub nawet ewolucja części/złożenia, należy zaimportować nowe wymiary na obu płaszczyznach. Łapię się na tym, że muszę kopiować te zmiany, uważając, aby o nich nie zapomnieć.
Ale być może w kopii arkusza jest sposób, aby powiedzieć mu, aby śledził wszystkie ewolucje pierwszego arkusza.
@lucas.Prieur: Dziękuję za znalezienie linku. Będziesz musiał mi wyjaśnić metodę znajdowania podobnych pytań... Rzadko mi się to udaje.
@jose-accessa, jfaradon, lucas: Nie pomyślałem o przesunięciu warstwy tła. Ale kiedy generujesz plik PDF (lub inny format za pomocą konwertera wsadowego lub innego), czy istnieje sposób na wyświetlenie tego samego ujęcia, prosząc go o modyfikację warstwy za każdym razem? a także zmienić nazwę planu w tym samym czasie, w przeciwnym razie zostanie ona nadpisana przez następny.