Próbuję zrobić małą sztuczkę, która wydawała mi się prosta, ale w końcu zjadam palce:p
Mówiąc prościej, mam trzpień, który może obracać się o 120° z każdej strony. Ten wysięgnik podtrzymuje pojemniki, aby wlać je do zbiornika obok. Aby przedstawić, gdzie będzie wylewka mojego pojemnika, stworzyłem prosty szkic, ale wolałbym, aby ten szkic pojawiał się cały czas w moim zespole. Czy istnieje rozwiązanie, które sprawi, że tylko ten szkic będzie widoczny po otwarciu zespołu? A jeśli może pojawić się w kolorze, będzie najlepszy z najlepszych! Dużo kombinowałem, zwłaszcza z formatami linii, ale nic mnie nie przekonuje.
Zasadniczo chciałbym, aby tylko jeden szkic pozostał widoczny i jeśli to możliwe w kolorze poza trybem edycji szkicu. (Rozwiązanie polegające na ukrywaniu innych szkiców jeden po drugim nie odpowiada mi, ponieważ będę ich potrzebować pewnego dnia i nie zamierzam się bawić w ukrywanie wszystkiego i sprawianie, że wszystko pojawia się ponownie przy każdym wydaniu...)
@.PL, to rozwiązanie działa z drugiej strony, jak wspomniałem powyżej, wymaga ode mnie ukrywania wszystkich innych widocznych szkiców jeden po drugim i nie odpowiada mi to:(
@cobra roku zrobiłem ten szkic w moim zespole. Na załączniku zastosowałem metodę @PL, aby pokazać tylko ten szkic, ale z biegiem czasu ta metoda mi nie odpowiada, ponieważ kiedy wstawiam mój podzespół do mojego zespołu ogólnego, pojawia się kilka innych szkiców, których używam do pozycjonowania, więc chciałbym, aby były widoczne, gdy pokazuję moje szkice.
Zasadniczo chciałbym zobaczyć ten szkic mema, kiedy ukrywam wszystkie szkice... Masz jakiś pomysł?
Dziękuję
EDIT: ha nie, nie ukryłem swoich szkiców na zrzucie ekranu. Przepraszam.
2) wielokrotny wybór szkiców, których nie chcesz wyświetlać, zaznaczając pierwszy jednym kliknięciem, a następnie ostatni za pomocą SHIFT przed drugim kliknięciem
3) Klikasz prawym przyciskiem myszy Ukryj
A potem możesz wyświetlić szkic, który chcesz.
Jeśli to nie zadziała, jest to możliwe za pomocą amcro, ale jeśli nie, nie ma innego rozwiązania...
Tak, po dokładniejszym przyjrzeniu się wydaje się, że jest to jedyne realne rozwiązanie... Trochę mi to przeszkadza, ponieważ zmusza mnie to do wykonywania wielu powtarzających się kroków w całym moim projekcie, ale nie mogę znaleźć innego rozwiązania:(
Pozwoli ci to stworzyć swoją 120-stopniową przestrzeń bałaganu, która ponadto jest taka, jak zamierzasz ją stworzyć na powierzchni, będziesz miał plik powierzchni i będziesz musiał go ukryć lub nie, zgodnie z własnymi potrzebami
Co by było, gdybyś utworzył część w złożeniu, biorąc ten szkic w ep 0.01 i w cienkiej funkcji 0.1. Byłby widoczny i nie miałby miejsca w nomenklaturach, ponieważ jest zbudowany w montażu. Tego już nie jestem pewien, ale w najgorszym razie klikniesz na to i wykluczysz to z nomenklatury...