Format wymiany bez drzewa budowania (SLDWRKS 2017)

Witam

Chciałbym wyeksportować zestaw SLDWRKS w formacie wymiany bez drzewa budynków i odzyskać tylko martwe ciało.

Dziękuję za pomoc

Albo wykonaj eksport i ponownie zaimportuj sat lub krok, albo spójrz na funkcję "defeature"

2 polubienia

Witam

Dziękujemy za Twoją opinię.

Format STEP zachowuje ciała i nie mam dostępu do formatu SAT od czasu SLDWRKS

Funkcja Defeature przekształca również części w oddzielne bryły

Cdlmnt,

Format ACIS (rozszerzenie .sat ) generuje również oddzielne ciała

Witam @ pgerbelot1

Jeśli chcesz mieć pojedynczą bryłę, musisz zamienić swój ASM w pokój, a następnie przekształcić go w neutralny format, taki jak na przykład IGS lub jeden z wybranych przez Ciebie.

Pozdrowienia

1 polubienie

Witam

W tym przypadku SLDWRKS generuje również różne bryły wielokątów i/lub objętości w zależności od opcji eksportu 

Więcej niż jednym rozwiązaniem jest łączenie ciał ze sobą, a nawet tworzenie fizycznych połączeń, ponieważ jeśli masz 2 części, które nie stykają się ze sobą z powodu x, zawsze będziesz mieć 2 ciała bez względu na wszystko.

Powiedzmy, że jest to sposób używany przez niektóre osoby, które drukują w 3D.

Ryzykując, że powiem coś głupiego, zamierzam przetestować to na własną rękę. :)

Więc po małym teście z funkcją kombajnu, w moim przypadku to nie działa, ponieważ generuje geometrię o zerowej grubości .

Ale testowanie z twoim zespołem nic nie kosztuje, jeśli przejdzie pomyślnie.

Witam, jaki jest cel Twojej wymiany?

Do wymiany informacji z moimi klientami używam mojej metody speedpack, która pozwala zobaczyć, spojrzeć na zakłócenia, są wszystkie szczegóły, ale niemożliwe do zmierzenia lub zmierzenia się, zobacz mój samouczek poniżej.

https://www.lynkoa.com/contenu/garder-sa-propri%C3%A9t%C3%A9-intellectuel-avec-un-speepack-0

Niech moc będzie z wami.

1 polubienie

Witam

Funkcja Combine  utrzymuje ciała w drzewie budowania i znajduje się w pliku eksportu

Dziękuję OBI WAN

Ale Speedpack mi nie pomoże:Chcę przekazać model klientowi, aby mógł go tylko wizualizować, a nie wykorzystywać poprzez wyodrębnianie części na przykład

Witam @ pgerbelot1

przepraszam, że zaprzeczam, ale pakiet prędkości jest precyzyjnie zaprojektowany do tego i wolę sugestię @OBI WAN.

Szczególnie w wersji SW 2019 ta funkcja została znacznie ulepszona, również w V 2019 funkcja defeature oferuje również nowe możliwości łączenia lub nie ze speedpackiem.

Może nie rozumiemy dobrze Twojego PB ;-) 

Pozdrowienia

1 polubienie

Witam

Zapisz swój prt lub asm jako Edrawings i odznacz opcję zmierzone, a jeśli nie ma Edrawings  do wyświetlenia pliku, zapisz swoje Edrawings w .exe, wykonując zapisaną jako z Edrawings.

2 polubienia

To jest dokładnie funkcja speedpacka, mogę rozważyć ewentualne umieszczenie go w zespole kontroli kolizji, ale nie da się stanąć po stronie, nie można wyciągnąć części. Podaję Ci złożenie, dobrowolnie zostawiłem 4 ściany, ale nie będziesz w stanie wykonać wymiarów (z wyjątkiem ścian, które zostawiłem) i niemożliwe będzie wyodrębnienie części.

Niech moc będzie z tobą

obiwan.sldasm powiedział:
1 polubienie

Istnieje również rozwiązanie 3D PDF, które nie nadaje się do użytku, chyba że się mylę.

O ile Twój podwykonawca nie musi dołączyć go do własnego montażu, oczywiście PDF nie nadaje się do Edrawing

3 polubienia

Witam

To jest tylko po to, aby wyświetlić plik, plik PDF 3D jest bardzo dobry, jak wspomniano @FUZ3D

Dziękuję Wam wszystkim,

Nie sprecyzowałem tego, ale plik będzie musiał pozostać użyteczny pod SLDWRKS, co eliminuje pdf3d i edrawing.

Byłaby funkcja "defeature" SLDWRKS, ale powoduje to awarię mojego komputera!

Cdlmnt,

Witam, dodatkowo istnieje możliwość wykonania pomiarów na pliku pdf 3d

Niech moc będzie z wami.

3 polubienia