Witam
Chciałbym wyeksportować zestaw SLDWRKS w formacie wymiany bez drzewa budynków i odzyskać tylko martwe ciało.
Dziękuję za pomoc
Witam
Chciałbym wyeksportować zestaw SLDWRKS w formacie wymiany bez drzewa budynków i odzyskać tylko martwe ciało.
Dziękuję za pomoc
Albo wykonaj eksport i ponownie zaimportuj sat lub krok, albo spójrz na funkcję "defeature"
Witam
Dziękujemy za Twoją opinię.
Format STEP zachowuje ciała i nie mam dostępu do formatu SAT od czasu SLDWRKS
Funkcja Defeature przekształca również części w oddzielne bryły
Cdlmnt,
Format ACIS (rozszerzenie .sat ) generuje również oddzielne ciała
Witam @ pgerbelot1
Jeśli chcesz mieć pojedynczą bryłę, musisz zamienić swój ASM w pokój, a następnie przekształcić go w neutralny format, taki jak na przykład IGS lub jeden z wybranych przez Ciebie.
Pozdrowienia
Witam
W tym przypadku SLDWRKS generuje również różne bryły wielokątów i/lub objętości w zależności od opcji eksportu
Więcej niż jednym rozwiązaniem jest łączenie ciał ze sobą, a nawet tworzenie fizycznych połączeń, ponieważ jeśli masz 2 części, które nie stykają się ze sobą z powodu x, zawsze będziesz mieć 2 ciała bez względu na wszystko.
Powiedzmy, że jest to sposób używany przez niektóre osoby, które drukują w 3D.
Ryzykując, że powiem coś głupiego, zamierzam przetestować to na własną rękę. :)
Więc po małym teście z funkcją kombajnu, w moim przypadku to nie działa, ponieważ generuje geometrię o zerowej grubości .
Ale testowanie z twoim zespołem nic nie kosztuje, jeśli przejdzie pomyślnie.
Witam, jaki jest cel Twojej wymiany?
Do wymiany informacji z moimi klientami używam mojej metody speedpack, która pozwala zobaczyć, spojrzeć na zakłócenia, są wszystkie szczegóły, ale niemożliwe do zmierzenia lub zmierzenia się, zobacz mój samouczek poniżej.
https://www.lynkoa.com/contenu/garder-sa-propri%C3%A9t%C3%A9-intellectuel-avec-un-speepack-0
Niech moc będzie z wami.
Witam
Funkcja Combine utrzymuje ciała w drzewie budowania i znajduje się w pliku eksportu
Dziękuję OBI WAN
Ale Speedpack mi nie pomoże:Chcę przekazać model klientowi, aby mógł go tylko wizualizować, a nie wykorzystywać poprzez wyodrębnianie części na przykład
Witam @ pgerbelot1
przepraszam, że zaprzeczam, ale pakiet prędkości jest precyzyjnie zaprojektowany do tego i wolę sugestię @OBI WAN.
Szczególnie w wersji SW 2019 ta funkcja została znacznie ulepszona, również w V 2019 funkcja defeature oferuje również nowe możliwości łączenia lub nie ze speedpackiem.
Może nie rozumiemy dobrze Twojego PB ;-)
Pozdrowienia
Witam
Zapisz swój prt lub asm jako Edrawings i odznacz opcję zmierzone, a jeśli nie ma Edrawings do wyświetlenia pliku, zapisz swoje Edrawings w .exe, wykonując zapisaną jako z Edrawings.
To jest dokładnie funkcja speedpacka, mogę rozważyć ewentualne umieszczenie go w zespole kontroli kolizji, ale nie da się stanąć po stronie, nie można wyciągnąć części. Podaję Ci złożenie, dobrowolnie zostawiłem 4 ściany, ale nie będziesz w stanie wykonać wymiarów (z wyjątkiem ścian, które zostawiłem) i niemożliwe będzie wyodrębnienie części.
Niech moc będzie z tobą
Istnieje również rozwiązanie 3D PDF, które nie nadaje się do użytku, chyba że się mylę.
O ile Twój podwykonawca nie musi dołączyć go do własnego montażu, oczywiście PDF nie nadaje się do Edrawing
Witam
To jest tylko po to, aby wyświetlić plik, plik PDF 3D jest bardzo dobry, jak wspomniano @FUZ3D
Dziękuję Wam wszystkim,
Nie sprecyzowałem tego, ale plik będzie musiał pozostać użyteczny pod SLDWRKS, co eliminuje pdf3d i edrawing.
Byłaby funkcja "defeature" SLDWRKS, ale powoduje to awarię mojego komputera!
Cdlmnt,
Witam, dodatkowo istnieje możliwość wykonania pomiarów na pliku pdf 3d
Niech moc będzie z wami.