Temat omawiany kilka razy, ale nie znaleziono rozwiązania... Próbuję pobrać właściwość w moim pliku 3D, która sumuje 2 właściwości cięcia obiektu arkusza blachy.
$PRPWLD:"Zewnętrzna długość cięcia" + $PRPWLD:"Długość cięcia pętli wewnętrznej"
Jak odzyskać te właściwości, aby stworzyć "niestandardowy"? Równanie? Nuta? Inny?
Próbowałem znaleźć, ale jedynym rozwiązaniem, które znalazłem, jest to, o którym wspomniałeś z nomenklaturą i za pomocą równań nie jest to możliwe. Musielibyśmy spojrzeć na makro...
Ac cobra 427, tak po stronie makro z pewnością istnieje możliwość robienia rzeczy.
Do Warnera, powiedz mi o swojej potrzebie, w tej chwili nie ma zbyt wiele czasu, ale postaram się przyjrzeć temu w nadchodzących dniach, jeśli do tego czasu nie zostanie znalezione inne rozwiązanie.
Pozdrowienia
[Edycja] mały minus jednak, obliczona właściwość niestandardowa prawdopodobnie nie zaktualizuje się sama w przypadku zmiany części, w którym to przypadku będziesz musiał ponownie uruchomić makro.
Rzeczywiście, możesz zrobić wszystko za pomocą makr... Ale tutaj mówimy tylko o rachunku. Chciałem wiedzieć, czy łatwo istnieje inna możliwość. Komórka tabeli robi to dobrze
Szukałem wszędzie i jedynym rozwiązaniem, które działa, jest to, które zrobiłem z tabelą nomenklatury. Próbowałem z notatką i umieściłem w nim dwie właściwości, ale nie ma sposobu, aby się sumowały....