Sztywny widelec mtb sw

Witam wszystkich, jak byś zrobił ten przedni widelec w swoim rowerze (patrz link)?  Co działa zwłaszcza, że w wygładzaniu sprawia, że jestem zły, nie dostaję tego, czego chcę. Dziękuję Wam wszystkim

http://fr.aliexpress.com/store/product/26-carbon-mtb-bike-fork-rigid-fork-1-1-8-disc-brake-matte-finish-or-glossy/636314_1312308691.html?sa=X&ved=0CC4Q9QEwDGoVChMIuZ_31v39xgIVxlYUCh11aQDy ---> widelec

Czy możesz umieścić podgląd uzyskanego wygładzenia?

Witam, co masz na myśli mówiąc "Nie dostaję tego, czego chcę"? Wygładzanie wydaje się być najszybszym i najłatwiejszym sposobem. Osobiście będę używał doładunku granicznego z różnymi profilami pośrednimi i niektórymi krzywymi prowadzącymi...

1 polubienie

Niestety nie jestem przy komputerze do jutra rano. Problem z wygładzaniem występuje na "styku" dwóch rur widelca ze sterem. To sprawia, że jestem płaską powierzchnią, mam nadzieję, że jestem wystarczająco czysty. Dziękuję

Dobrze jest scentralizować odpowiedzi.

W przeciwnym razie chłopaki, to bałagan! ^^

3 polubienia

Dziękuję za odpowiedzi i przepraszam za podwójny post...

Dlaczego funkcja szefa jest bardziej odpowiednia? (Zawsze używałem prostowania)

Zamierzam dowiedzieć się o spawanym mechanice (samouczek lub inny), ponieważ mam bardzo małą wiedzę na ten temat, jeśli w ogóle haha! Będę Cię informować tak szybko, jak to możliwe

Jeśli macie jakieś inne pomysły, nie wahajcie się, z góry dziękuję:)

Widelec jest spawanym zespołem konstrukcyjnym, logicznie rzecz biorąc, wybrałbym konstrukcję spawaną =)

Logika

Powodzenia! Nie wahaj się i postępuj zgodnie z samouczkiem dotyczącym spawania mechanicznego, który jest zawarty w Solidworks.

Rozumiem to w wygładzaniu.

Moje krzywe prowadzące są wykonywane szybko, bez ustawiania się w stosunku do obrazu szkicu, więc  z obrazem musimy się mocno poprawić.

2015-07-28__fourche_2.jpg
3 polubienia

Dziękuję opiep27 za poświęcony czas. Twoje wygładzenie jest dla mnie więcej niż satysfakcjonujące. Tylko szybkie pytanie, czy szkice 3D są krzywymi prowadzącymi Twojego wygładzania? A co ze szkicami 2D Twoich profili?

Jesteś pod jaką wersją sw? Test, który zrobiłem, jest pod SW15

Edycja: podgląd szkiców, aby odpowiedzieć na Twoje pytanie.

2015-07-28__fourche_2__esquisse.jpg
2 polubienia

Jest rok 2014.

W końcu uzyskuję pożądany efekt, na pewno miałem szkic pb... Jeszcze raz dziękujemy, w żadnym wypadku nie mogliśmy wyjaśnić tego jaśniej, postępując zgodnie z twoją metodą, wszystko wróciło  do normy.