Mając zmontowane 2 stosunkowo złożone części, chciałbym stworzyć unikalną część z tych 2 części, wiedząc, że zostaną one wykonane przez obróbkę laserową, a bardziej w tradycyjnej obróbce skrawaniem.
Nie mogłem znaleźć funkcji scalania w Solidorks 2012. Czy jest to możliwe? Jeśli tak, to w jaki sposób?
Mrci powiedział:
Witam
Zapisz swój zespół jako część, a następnie połącz dwie bryły zawarte w wygenerowanym w ten sposób pliku części.
@+
2 polubienia
2 rozwiązania:
_Ouvrir jednym z 2 pokoi
_Insertion/szt.... aby włożyć 2. element do 1. i użyj ograniczeń zaproponowanych na dole pola Dialeague.
To daje ci 2 ciała w pokoju.
Inne rozwiązanie, ale które przecina połączenia, w zespole wykonaj "Zapisz jako", wybierz jako typ "Część (sldprt)" i wybierz opcję "Wszystkie komponenty".
5 polubień
gt22
17 Luty 2014 09:33
4
Cześć @ m5193
Jeśli zapiszesz swój zespół w części, otrzymasz pojedynczą część
Oto rozwiązanie, które jest świetne ;-)
@+ ;-)
1 polubienie
Dziękuję
Mam teraz 2 ciała w pokoju, ale nie ma sposobu, aby zrobić między nimi promień. Nie ma sposobu, aby znaleźć sposób na łączenie ciał. Samouczek?
W Menedżerze funkcji, w folderze Rozmiary woluminów, wybierz 2 rozmiary, kliknij prawym przyciskiem myszy "Połącz".
Zobacz obraz
screenshot105.jpg
W Menedżerze funkcji, w folderze Rozmiary woluminów, wybierz 2 rozmiary, kliknij prawym przyciskiem myszy "Połącz"
Zobacz obraz
screenshot105.jpg
Utwórz nową część w zespole. Wstawianie nowej części. W tym nowym utworze stwórz funkcję połącz, aby stworzyć jedną i tę samą bryłę
Jeśli chcesz potwierdzić swój początkowy montaż z linkiem do części, która będzie fuzją 2 części, możliwe jest również użycie funkcji "połącz".
W ten sposób, jeśli obie części mają się poruszać względem siebie, nie ma potrzeby ponownego wykonywania manipulacji.
1 polubienie
Ciekawostka: nagrywając montaż w jednym kawałku, powstały 2 bryły powierzchniowe i nieobjętościowe.
W rzeczywistości podczas zapisywania nie zaznaczyłem na dole pola: Geometria do zapisania: wszystkie komponenty.
Teraz mam dostęp do menu kombajnu i działa, i mogę promieniować itp...
Wielkie dzięki.
Dla Twojej informacji, jeśli udzielono odpowiedzi na Twoje pytanie, należy je rozwiązać, wskazując ODPOWIEDŹ , która pozwoliła Ci znaleźć rozwiązanie.
Do zobaczenia znów
1 polubienie
Jeśli udzielono odpowiedzi na Twoje pytanie, należy je rozwiązać, wskazując odpowiedź, która pozwoliła Ci rozwiązać Twój problem.
Do zobaczenia znów
3 polubienia
A_R
27 Luty 2018 12:31
13
DZIĘKUJĘ za wszystkie odpowiedzi, do zobaczenia wkrótce po więcej pytań ....@+.