Co byś mi doradził, aby przedstawić skórzaną pochwę i uzyskać jej rozłożoną wersję?
Na razie zrobiłem zamiatanie bossa/bazy, aby podążać za obręczą, ale nie widzę, jak zrobić płaską reprezentację, tak jak zrobili to w przypadku blachy.
To, co próbujesz zrobić, to tak zwane mapowanie UV. Istnieje wiele programów, które pozwalają to zrobić (Maya, Blender, Ultimate unwrap...)
-W przypadku Solidworks wersja 2015 pozwala w końcu rozwinąć złożone powierzchnie. Który odpowiada Twojemu wyszukiwaniu.
-Jeśli potrzebujesz innego rozwiązania, możesz rozwinąć skomplikowane kształty za pomocą bezpłatnego oprogramowania Blender. Wymaga to trochę praktyki, biorąc pod uwagę trudności w opanowaniu oprogramowania. Aby to zrobić, musisz zaimportować swój model solidworks do blendera za pomocą formatu STL i postępować zgodnie z procedurą tworzenia "mapy UV" w blenderze. Istnieje wiele witryn oferujących samouczki, jak to zrobić (szukaj w Google lub YouTube).
Nie użyłem szkicu 3D dla mojego szefa, ponieważ podążam za płaszczyzną frontu.
Właśnie otrzymałem rysunek, w którym jest to możliwe i wykonane w ramach SW2013. Tak więc to mój brak wiedzy jest winny, albo moja droga, która nie jest właściwa.