Utrzymanie map bazowych w odwzorowaniu europejskim

Witam

Używam oprogramowania Solidworks 2013. Używam map bazowych, ale są one w odwzorowaniu amerykańskim. Zawsze muszę przełączać je na projekcję europejską dla każdego rysunku i nie mogę sprawić, aby pozostały w projekcji europejskiej.  po tym, jak został wplątany w projekt europejski, ale to nie działa.

Jak mogę to zrobić?

Dziękuję za pomoc.

1 polubienie

Cześć @ Roger

Zobacz poniższy link

Źródło: http://forum.solidagora.com/topic1680.html

Kiedy tworzysz nowy plan lub nowe pomieszczenie, masz okno z: częścią, złożeniem, rysunkiem i zaawansowanymi. Jeśli klikniesz na zaawansowane, masz kilka zakładek. Podstawowa zakładka nazywa się "modele" (gdzie znajdziesz część, zespół i rysunek). 

Te opcje są w rzeczywistości szablonami dokumentów, które zawierają wszystkie parametry, które są w porządku. SW jest produktem amerykańskim, modele bazowe są w projekcji amerykańskiej  . Możesz jednak tworzyć własne szablony  :
- Otwierasz szablon, który chcesz edytować
- Wprowadzasz zmiany (nie musisz tworzyć prawdziwego planu z rysunkiem, tylko zmiany w rzucie, opcje,... To wystarczy)
- Nadajesz nazwę i zmieniasz typ na: Szablony części (.prtdot), Szablony zespołów (.asmdot) lub Szablony rysunków (.drwdot)
- Zapisujesz to wszystko w jednym i tylko jednym nowym folderze (nazwiemy go folderem "MOD")
Następnie możesz poprosić SW, aby zaoferował Ci opcję otwarcia tych plików za każdym razem: przechodzisz do Gdzie/ Opcje / Opcje systemu / Lokalizacje plików i wybierasz Szablony dokumentów z menu rozwijanego. Klikasz na dodaj, a następnie podajesz sobie link do nowego pliku i walidujesz.

Następnym razem, gdy go otworzysz, SolidWorks zaoferuje Ci 2 zakładki: zakładkę Modele i nową zakładkę MOD (z Twoimi plikami i opcjami, które dobrze Ci  odpowiadają)

@ + ;-)

5 polubień

GT22 dało Ci rozwiązanie. Szablony rysunków należy utworzyć lub zmodyfikować, ustawiając widoki domyślne w trybie europejskim, a nie amerykańskim.

Jednocześnie możesz dostosować znacznie więcej niż tylko tryb widoku, możesz zintegrować szablony adnotacji itp. Wszystko zależy od Twoich potrzeb.

Szczęśliwy tata

1 polubienie

Zobacz także te 2 samouczki

http://www.lynkoa.com/tutos/3d/editeur-de-formulaire-solidworks

http://www.lynkoa.com/tutos/3d/solidworks-le-formulaire-de-proprietes

Dzięki tym 2 samouczkom możesz automatycznie uzupełniać

Twój wkład, Twoje zestawienia materiałów dla części i zespołów itp.......

@+ ;-)

Witaj gt22 i Happydad.

Dziękuję za odpowiedzi. Rzeczywiście, są one w pełni ukierunkowane w odniesieniu do mojego problemu.

I bardziej ogólnie dziękuję za zaangażowanie na forum i za bezinteresowną pomoc, której udzielacie wszystkim użytkownikom.

Miłego dnia

Przyjąłem

1 polubienie

Witaj GT22,

Odpowiedziałeś na moje pytanie, ale kiedy zapisałem twoją odpowiedź, zniknęła. Czy mógłbyś mi zwrócić link, który mi podałeś?

Dziękuję Ci

Przyjąłem

1 polubienie

Błąd w backoffice, właśnie opublikowałem odpowiedź gt22.

Miłego dnia :)