Utrzymanie standardu wyświetlania

Witam

Obecnie mam problem z moimi rysunkami. Rzeczywiście, ustaliłem standard ubierania, ale jak tylko zamknę swój rysunek i otworzę kolejny, muszę wrócić do właściwości document i wskazać plik .sldstd.

Moje pytanie brzmi: Jak zamrozić standard ubierania się? Jeśli muszę, robię makro, aby załadować je zaraz po otwarciu rysunku , ale myślę, że jest coś prostszego.

Dziękuję.

Pozdrowienia

Witam

Plik standardu karnacji jest konfigurowany w szablonie dokumentu ".drwdot" w taki sposób, aby wybór był trwały podczas tworzenia nowego rysunku.

Jeśli musisz zaktualizować stare pliki, nie masz innego wyjścia, jak tylko zrobić manię dla każdego z nich (lub za pomocą makra lub narzędzia MyCad)

3 polubienia

Nie rozumieliśmy się nawzajem, .drwdot działa bardzo dobrze. To, czego chcę, to .sldstd, ogólna skórka, która pozwala na domyślne wyśrodkowanie wymiarów, zdefiniowanie liczby miejsc dziesiętnych itp. Jako wspólne 

Dziękuję

propriete_doc.jpg

Musisz zmodyfikować ten standard w swoim planie tła (slddrt) lub w szablonie dokumentu, którego już nie znam.

Aby znaleźć ścieżkę, zobacz w opcji lokalizacji pliku, a następnie:

Szablony dokumentów

Plan w tle

Otwórz wszystkie mapy bazowe, a następnie zastąp je lub zastąp nową (zapisz plik mapy bazowej)

A dla modelu zaoszczędź.

1 polubienie

To jest model, który trzeba zmienić.
Mapa bazowa to tylko widoczne elementy.

@Floris. Morales:
- Sprawdź, czy ścieżki do szablonów są poprawne i czy nie ma duplikatów (np. robimy kopię do testowania, ale nie jest ona umieszczana w końcowej lokalizacji). Czy jesteś w sieci z udostępnionym katalogiem dla modeli, czy lokalnie? Kombinacja maszyn, o których mowa?
- sprawdź swoje różne modele, możliwe, że jeden lub 2 nie są dobrze skonfigurowane;
- rzeczywiście, jak mówi @Pierre S, dla "starych" plików, musisz je pobierać jeden po drugim (za pomocą makra lub narzędzia), aby wywołać plik sldstd.

2 polubienia

Witam

Znalazłem to jako makro i klikając zmieniasz normę: 

http://help.solidworks.com/2012/english/api/sldworksapi/change_drafting_standard_to_custom_example_vb.htm

I to działa.

Dziękuję wam wszystkim. Zakodowałem makro, które ładuje standard zawijania po utworzeniu nowego dokumentu. 

Jeszcze raz dziękuję.