Witam
Czy ktoś wie, jak automatycznie generować losowe wycięte kształty do okładzin dekoracyjnych (jak na załączonym zdjęciu)?
Z góry dziękuję
tole_deco.jpg
Witam
Czy ktoś wie, jak automatycznie generować losowe wycięte kształty do okładzin dekoracyjnych (jak na załączonym zdjęciu)?
Z góry dziękuję
Witam @PM
szczerze mówiąc, o ile mi wiadomo, nie widzę, przepraszam ;-(
Możliwe jest tworzenie powtórzeń kształtów, które zostały narysowane na szkicu
lub powtórz w polu z dostarczonym stylem pędzla za pomocą narzędzia Powtarzanie obszaru
ale będą takie same w określonych obszarach
Jedynym rozwiązaniem moim zdaniem jest prześledzenie każdego cięcia
@+ ;-)
Aaaarg :(
Witam
Tak, jest to możliwe, ale nie automatycznie za pomocą narzędzia "Wentylacja" , może nie ma go w menu i trzeba go szukać w narzędziach, aby go dodać.
patrz poniżej lub jako załącznik i nie wahaj się zajrzeć do pomocy narzędzia, w którym możesz pójść dalej z ramionami pomocniczymi (cieńszymi)
Pozdrowienia
Edycja: funkcja nie bierze pod uwagę uszkodzonych narożników, zrób je przed lub po.
Dziękuję Fuz3D
Wypróbujmy tę funkcję!
Cześć @ FUZ3D
funkcja, której nigdy nie używałem
aby dowiedzieć się, czy istnieje w SW 2017
Będę musiał zacząć szukać
dzięki za info
Trochę dziwne, losowa funkcja w parametrycznym , ale dlaczego nie ;-)
@+;-)
@gt22 tak, zwykle go masz, ale o dziwo nie masz go już łatwo poprzez aktywację menu formowania. Naprawdę musisz go szukać na liście poleceń w tym samym miejscu, co plastikowe końcówki/klipsy.
Dla przypomnienia, już wcześniej zadawałam sobie to pytanie, gdy zobaczyłam separacje w chińskiej restauracji, ale nie testowałam tego przed tym postem^^