Czy istnieje sposób na automatyczne generowanie plików PDF i DWG z rysunku?
Pozwól, że wyjaśnię, w tej chwili, aby zapisać pliki w DWG, pod którymi się rejestruję i przechodzę przez kreator PDF, aby uzyskać plik PDF.
Niemniej jednak proces ten trwa zbyt długo, chciałbym wiedzieć, czy możliwe jest posiadanie przycisku (lub czegoś w tym rodzaju), który zapisywałby (w żądanym folderze) rysunek w formacie dwg i pdf. mogą być również 2 polecenia, jedno dla PDF i jedno dla DWG)
istnieją przyciski makr firmy SolidWorks, które mogą to zrobić w trybie półautomatycznym, to znaczy, że każda akcja na tym przycisku makra tworzy plik PDF lub DWG lub oba w tym samym czasie. (makra łatwo znajdziesz na tym forum)
W przeciwnym razie, jeśli masz narzędzia Axemble (Batchconverter lub Integration), możesz zbiorczo konwertować na serie rysunków w żądanym formacie i w żądanym katalogu.
Jeśli posiadasz dodatek EPDM (Zarządzanie Danymi Technicznymi) z SolidWorks, jeśli dobrze skonfigurowałeś swój przepływ pracy, za pośrednictwem wysyłki możesz automatycznie robić, co chcesz.
Oprócz stworzenia makra lub znalezienia narzędzia...
Pamiętam, że kiedy używałem Inventora, było do tego narzędzie. Po tym musisz być gotowy do zapłaty :s (jak pod poniższym linkiem. Ale jest kilka innych, które z pewnością będą lepiej pasować http://www.hurni.ch/ph-inventools.html)
@ David be3: Nie mogę otworzyć formatu, który mi wysłałeś.
Odpowiedzi, których mi udzieliłeś (jeszcze raz dziękuję) potwierdziły moje wątpliwości. Mianowicie, że to, o co pytam, wydaje mi się niemożliwe do zrealizowania w programie Inventor 2009 (narzędzia są kompatybilne z 2011 roku, a makra ilogic są również zintegrowane z 2011 roku).
Osobiście skłaniałbym się ku rozwiązaniu użytkowemu. (związane z tym, że makra, programowanie, to nie moja bajka). Ale czy mój szef będzie skłonny zapłacić (oprócz aktualizacji oprogramowania, która będzie konieczna...) ^^.
W każdym razie dziękuję za te odpowiedzi (po raz kolejny, nigdy 2 bez 3) i życzę wszystkim powodzenia