Witam
Dzięki EPDM możemy wgrać w plik Word właściwości zdefiniowane w karcie pliku specyficzne dla tych plików.
Przykład: numer pliku, indeks wersji itp.
A może ktoś ma doświadczenie w zarządzaniu plikami Worda za pomocą EPDM
Z góry dziękuję
Witam
Dzięki EPDM możemy wgrać w plik Word właściwości zdefiniowane w karcie pliku specyficzne dla tych plików.
Przykład: numer pliku, indeks wersji itp.
A może ktoś ma doświadczenie w zarządzaniu plikami Worda za pomocą EPDM
Z góry dziękuję
Oto procedura, która pozwala na utworzenie KOPII DRZEWA w EPDM przy zachowaniu linków do każdego z plików. Pozwala to na umieszczenie polecenia podobnego do SolidWorks, które odpowiada KOMPOZYCJI NA Wynos. Zaletą jest to, że będziesz mógł stworzyć " KOMPOZYCJĘ NA GO " dowolnego typu pliku, takiego jak Word, Excel, Text itp.
A więc oto zainteresowanie KOPIĄ DRZEWA.
http://www.leguide3d.com/profiles/blogs/epdm-la-copie-d-arborescence
Zobacz ten utwór, jeśli Ci odpowiada
@+ ;-))
Witam
Udało mi się wywołać właściwość EPDM w pliku Excel. Dodałem makro w pliku i w formule komórki przypomniałem sobie to makro. Nie pamiętam za bardzo formuły, ale @flegendre może mieć oszczędności.
Teraz, aby umieścić to w Wordzie, tak naprawdę nie widzę, jak to zrobić na żywo, poza integracją tabeli Excela (nawet jeśli ma tylko jedną komórkę!) i użyciem tej formuły i makra.
Z pamięci, ale należy to traktować z przymrużeniem oka, makro miało tylko 2 lub 3 wiersze z czymś w rodzaju getproperty.
Dzięki gt22 za polecenie TREE COPY, którego nie znałem , ale naprawdę staram się wywołać właściwości mapy w pliku zarządzanym przez tę samą mapę.
Zamierzam zapoznać się z rozwiązaniem Excela firmy Benoit.LF.
Witam
Aby odpowiedzieć na zadane przeze mnie pytanie, zgłosiłem problem do wsparcia axemble, które udzieliło mi odpowiedzi.
Całkiem możliwe jest zgłoszenie właściwości EPDM w pliku Word.
Podejście to polega na mapowaniu zmiennych, co zostało wyjaśnione w Podręczniku administracyjnym EPDM 2013.
Miałem wersję z 2009 roku i mapowanie zmiennych istniało tylko dla .xls plików.
Dziękuję za Państwa wkład.
Miłego dnia