Witam
Chcę mieć konfigurowalną aplikację lub makro, które pozwoli mi skopiować cały projekt, wskazując mniej lub bardziej automatycznie pliki i plany, które zostały zmodyfikowane.
Bardziej szczegółowo:
1 Mam istniejący produkt z powiązanymi częściami, zespołami i rysunkami, wszystko w trybie tylko do odczytu, aby uniknąć złej obsługi.
2 Kopiuję cały projekt wraz z kompozycją do zabrania wraz z planami w nowym katalogu "Projekt" zachowując przy tym strukturę.
3 Stosuję wszystkie zmiany/kreacje w moim projekcie w tym katalogu, który zachował strukturę początkowego produktu
4 Po zatwierdzeniu, chcę masowo przełączyć cały ten katalog "project" z powrotem na "product", wskazując pliki, które ewoluowały lub są nowo utworzone, wraz z powiązanym z nimi rysunkiem (o tej samej nazwie co plik źródłowy i w tym samym katalogu co on). Najlepszą rzeczą byłoby to, że jeśli zmienię indeks części, zaoferuje mi to zmianę indeksu zespołu, w którym jest ona używana (ale to będzie w drugim kroku)
5 Archiwizuję stare pliki w innym katalogu "archiwum", aby nie zaśmiecać katalogu "produkt" (przy okazji z przetwarzaniem PDF jako środek ostrożności)
Taki jest cel mojego podejścia, które przypomina uproszczony PDM. To właśnie faza 4 stwarza oczywiście najwięcej problemów.
Aby skomplikować sprawę, muszę pracować z SW2011, ze względu na kompatybilność z niektórymi użytkownikami.
Do tej pory próbowałem się w to zagłębić za pomocą projectmanagera, ale nie było możliwe automatyczne przetwarzanie zmiany indeksu, ponieważ pliki mają nazwy mieszające cyfry i litery, a reguły wykrywania są zbyt zamknięte (przynajmniej w V2011). Ponadto w aplikacji nie ma zapisywania, co pozwoliłoby na późniejsze ponowne wykonanie manipulacji lub jej poprawienie.
Dzięki integracji nie ma potrzeby przetwarzania nazw plików. Możliwe do przetestowania, ale bez operacji.
Zwróciłem się do makra "zapisz jako" Lucasa Prieura, aby zautomatyzować przetwarzanie określonej składni pliku, ale także pozostaje, aby dowiedzieć się, jak przetworzyć całą grupę plików.
Dlatego proszę o umiejętności w bardziej zaawansowanym korzystaniu z istniejących aplikacji lub w pisaniu makr, aby posunąć się naprzód w moim projekcie. Chyba, że masz do zaproponowania inną metodologię.
Dziękuję.
Sebastian