Zarządzanie warstwami PDF

Witam

Chciałbym tylko wiedzieć, czy możliwe jest posiadanie warstw w planach w formacie PDF (aby móc je aktywować / dezaktywować z programu Acrobat Reader).

Bardzo dziękuję i życzę miłego dnia!

Witam

To niemożliwe!

Możesz wyeksportować plik DXF i zrobić to z programu AutoCAD (lub DraftSight).

https://forum.solidworks.com/thread/65843

1 polubienie

Witam

Tak, o ile mi wiadomo, jest to niemożliwe przy .pdf, 
z drugiej strony, wykorzystanie eDrawing jest być może bardziej interesujące po tej stronie.

1 polubienie

Witam

Podobnie jak moi 2 koledzy, nie da się tego z .pdf...

1 polubienie

To wielka szkoda...

Moglibyśmy zrobić kilka bardzo interesujących rzeczy z tą funkcją.

Dziękuję za odpowiedzi.

1 polubienie

Zgadzam się z Azrodem na edrawing. Dodatkowo, jeśli chcesz wysłać plik edrawing, a Twój rozmówca go nie posiada, wystarczy wysłać go w .exe wersji  , która jest tworzona z edrawing poprzez zapisanie go jako i tam wybierasz .exe...

1 polubienie

Witam
Grzebię w tym starym temacie...
Czy w Solidworks (2024 dla mnie) można teraz wyeksportować plik PDF z warstwami z rysunku?

9 lat później... (prawdopodobnie niedaleko od rekordu)
image

Witam.

=> nadal nie jest możliwe zarządzanie warstwami Solidworks w PDF-ie 2D.
Z drugiej strony pdfy 3D dają nieco więcej możliwości, ale tam wszystko będzie zależało od użytego czytnika...
W związku z tym odsyłam do powyższych odpowiedzi... oprócz formatu Edrawing.

Zgadza się, 9 lat później! I nadal nie ma poprawy na tym poziomie!
Super.
Majsterkujmy dalej. :grin:

Z drugiej strony nie słyszałem o żadnej prośbie o poprawę w tym temacie.

https://www.goengineer.com/blog/how-to-submit-solidworks-enhancement-request

Korzystając z Photoshopa i Illustratora, które również mają pojęcie warstwy, jeśli wydaje mi się, że pamiętam, że opcja eksportu pozwoliła mi zachować warstwy, nie pamiętam, aby wyeksportowany plik pdf pozwolił mi na manipulowanie nimi (tj. ukrywanie/pokazywanie).
Nawet jeśli możliwe jest złożenie wniosku o poprawę w tym punkcie, nie jestem pewien, czy moim zdaniem zależy to (całkowicie) od SolidWorks.

1 polubienie