Zarządzanie kolorami w rodzinie pomieszczeń

Witam

Mam pokój związany z rodziną pokoi. Kształt części nie zmienia się w zależności od wybranej konfiguracji. Zmieniają się tylko właściwości.

Aby rozróżnić konfiguracje, chcę zmienić kolor jednej strony pomieszczenia. Wiem, jak zastosować właściwości niestandardowe na podstawie konfiguracji, ale nie kolorów w odniesieniu  do twarzy.

W tej chwili dostępne są dwie konfiguracje. Powierzchnię wykonuję na czerwono lub niebiesko w zależności od konfiguracji.

Jak to zrobić?

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

famille_couleur.jpg

To samo pytanie z poprawkami

Witam

Mam pokój związany z rodziną pokoi. Kształt części nie zmienia się w zależności od wybranej konfiguracji. Zmieniają się tylko właściwości.

Aby rozróżnić konfiguracje, chcę zmienić kolor jednej strony pomieszczenia. Wiem, jak zastosować właściwości niestandardowe na podstawie konfiguracji, ale nie kolorów w odniesieniu  do twarzy.

W tej chwili dostępne są dwie konfiguracje. Chcę, aby powierzchnia była czerwona lub niebieska w zależności od konfiguracji.

Jak to zrobić?

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Witam

Stany wyświetlania można tworzyć za pomocą konfiguracji

Witam

Dziękuję Magnin za odpowiedź.

Nie zapomnij zaznaczyć pola "Łączy stany wyświetlania z konfiguracjami" i wprowadzić właściwość $ETAT_DISPLAY w tabeli Excel, aby działała poprawnie.

Pozdrowienia