Chciałbym wiedzieć, czy istnieją półautomatyczne lub automatyczne metody zarządzania numerami planów? Obecnie ręcznie używam prostego arkusza Excela, który może być podatny na błędy lub zapominalski.
Czy istnieją makra/dodatki lub inne do pobierania numeru planu?
Oprócz narzędzi typu PDM, myślę, że najprostszym sposobem jest użycie makra z solidworks, które jest wpisywane w wstępnie skonfigurowanym pliku excel lub na odwrót (z excela do tworzenia planu).
O ile się nie mylę, menedżer właściwości niestandardowych nie zezwala na automatyczne zwiększanie wartości pola.
Tak naprawdę wszystko zależy od pożądanej ergonomii obsługi.
Korzystamy z programu dostępowego, wystarczy utworzyć tabele, zapytanie, formularz ... jest wtedy czymś więcej niż wstawieniem. Możesz znaleźć wersje z drugiej ręki w sieci lub poprosić kogoś, kto wie, aby stworzył wersję bez wstawiania i po swojej stronie wziąć przeglądarkę od microsoftu, jeśli nadal istnieje, to już nie wiem. Bo w Access jest automatyczne wprowadzanie :)
Wiem, że jeśli potrzebujesz małej bazy, a widz jest dobrze znany, nie wahaj się mi powiedzieć
Masz również możliwość zmodyfikowania pliku Excel, aby dodać makra do utworzenia nowej linii, wziąć numer i wkleić numer do "schowka", wystarczy wkleić go w oprogramowaniu przed zapisaniem części.
W przeciwnym razie, jeśli opanujesz VBA trochę lepiej, możesz utworzyć makro, które robi wszystko, co właśnie powiedziałem powyżej, bezpośrednio z makra SW połączonego z plikiem Excel.
W przeciwnym razie Axemble z pewnością musi mieć coś w swoich narzędziach, co pozwoli Ci sobie z tym poradzić bez konieczności brudzenia sobie rąk.
Jedyne, czego nie możesz zrobić, jeśli dobrze pamiętam, to edytować formularz, a więc nie dane, ale formularz, aby zrobić to jeszcze raz. Ale z drugiej strony możesz uzupełnić dane, usunąć je, zmodyfikować
W każdym razie w wersji, której wtedy używam, po nie wiem, czy microsoft zmienił swoje ;)