Witam
Chcę ustalić charakterystyczne wymiary części, które składają się na mój mechanizm (zespół). W tym celu sparametryzowano wszystkie wymiary każdej z moich części. Te tak zwane parametry geometryczne związane z charakterystycznymi wymiarami znajdują się wewnątrz moich części.
Uwaga: Mówiłem wcześniej o parametrach geometrycznych związanych z częściami, które należy odróżnić od parametrów położenia, które są związane z wiązaniami zespołu.
Martwi mnie to, że nie mam globalnego wglądu we wszystkie moje parametry geometryczne. Muszę otworzyć każdy z moich pokoi, aby zobaczyć ustawienia jednego pokoju. Interesujące byłoby zatem stworzenie kopii wszystkich moich parametrów geometrycznych na poziomie montażu i powiązanie ich z parametrami geometrycznymi zawartymi w każdym z moich elementów. To jest punkt, w którym eksperymentowałem z kopiowaniem na dwóch przypadkach montażu, aby zobaczyć wpływ przywrócenia parametrów do poziomu złożenia.
Co sądzisz o tym rozwiązaniu polegającym na sprowadzeniu parametrów związanych z częściami z powrotem na poziom montażu?
Co byś polecił do zarządzania parametrami powiązanymi z częściami zespołu (innymi słowy, parametrami geometrycznymi)?
Dziękujemy za Twoją opinię.
assemblages.zip