Cze wszystkim
Dla tych, którzy tworzą plany Autocad lub kiedyś tworzyli plany za pomocą Mechanical Desktop aż do najnowszej wersji "2009", jak zarządzać otwieraniem tych planów MDT 2009 lub ich ewolucją do innego oprogramowania
Dziękuję
Krzysztof
Cze wszystkim
Dla tych, którzy tworzą plany Autocad lub kiedyś tworzyli plany za pomocą Mechanical Desktop aż do najnowszej wersji "2009", jak zarządzać otwieraniem tych planów MDT 2009 lub ich ewolucją do innego oprogramowania
Dziękuję
Krzysztof
Witam
Czy twoje pliki MDt są częściami, czy tylko rysunkami?
Co to jest oprogramowanie docelowe?
Posiadamy stare rysunki Autocad R14 pochodzące z 97 roku. Zadałem to pytanie na ten temat: http://www.lynkoa.com/forum/3d/import-assemblage-dxf-3d-dans-solidworks
Jestem w stanie importować części i rysunki do SolidWorks.
W przeciwnym razie oprogramowanie takie jak Draftsight lub AutoCAd 360 może pozwolić na ich otwarcie.
Pozdrowienia.
Witaj Remrem,
Plany, z którymi mamy problemy, to plany programu Autocad Mechanical Desktop
Większość z nich to rysunki
Ostatnia opublikowana wersja MDT to 2009, ta wersja nie instaluje się już pod OS seven lub z trudem, nie możemy już z niej korzystać, ponieważ jesteśmy w pakiecie Autocad premium suite 2012, a autodesk pozwala na korzystanie z wersji N-3 przez 1 rok
Musimy tylko przeczytać te plany, a nie zmiany
Plany utworzone za pomocą MDT 2006, odczytane i zapisane za pomocą MDT 2009, a ponadto , jeśli mają widok szczegółowy, mogą być odczytywane tylko za pomocą MDT 2009
Niezależnie od tego, czy jest to draftsight, czy inne oprogramowanie, otwierają plan, ale wymiary i widoki eksplodują
W wersji pakietu AutoCAD Premium Suite 2009 można przeprowadzić import za pomocą programu Inventor 2009, który tworzy 3D, ale rysunek nadal stwarza ten sam problem
Mamy trudności z ich rozróżnieniem przed otwarciem, ponieważ są one rozrzucone rysunkami 2D Autocada
Myślę, że nie jesteśmy jedynymi, którzy używali czasu MDT 2006 do MDT 2009, inni użytkownicy rozwiązują te problemy t oto jest pytanie
Dziękuję
Krzysztof