Cze wszystkim
Chciałbym wiedzieć, jak możemy zarządzać sortowaniem, aby wyświetlić 3D biblioteki w logicznej lub pożądanej kolejności (przykładowy rozmiar, a następnie długość).
Załączam 2 zrzuty ekranu, aby zilustrować napotkany problem (sortowanie odbywa się obecnie w kolumnie " Nazwa " PDM).

Z góry dziękujemy!
Witam;
Czy próbowałeś kliknąć prawym przyciskiem myszy (w pustym obszarze obok podglądu Twoich), a następnie: odznacz "Pokaż opisy" (lub Pokaż referencje w swoim przypadku)?
Czy to coś zmienia.
Ostrzeżenie: biorąc pod uwagę nazwę twoich plików, możesz skończyć z M10, zanim M8...
Pozdrowienia
Witam
Tak, próbowałem już tej manipulacji i niestety nie działa.
Obawiam się, że jedyną opcją jest zmiana nazwy danych na "nazwa pliku" na karcie profilu PDM, ale jest to bardzo długie i dość restrykcyjne...
Miejmy nadzieję, że istnieje inny sposób kształtowania kolejności wyświetlania w bibliotece zgodnie z potrzebami.
Dziękuję za poświęcenie czasu na odpowiedź, to doceniam!
Przykro mi to słyszeć.
To powiedziawszy, nie mam PDM, prawdopodobnie doświadczony użytkownik w tym temacie będzie w stanie ci lepiej pomóc.
Pozdrowienia.
1 polubienie
Witam
Dla mnie nie jest to związane z PDM, sortowanie odbywa się od nazw plików jak w Windows w klasyczny sposób, reszta to po prostu wyświetlanie (albo nazwa pliku, albo opis).
2 polubienia
Witaj Cyrylu,
Dziękuję za opinię, wydaje mi się, że aby jak najlepiej korzystać z biblioteki, nie miałbym innego wyjścia, jak tylko zmienić nazwę pliku, która jest niczym innym jak identyfikatorem 3D...
Życzę Ci miłego dnia.
Pozdrowienia