Obsługa uprawnień użytkownika/grupy w EPDM

Witam

Czy istnieje sposób, aby "prosto" wyświetlić uprawnienia użytkowników lub grup w EPDM?

Chciałbym mieć widok globalny w formie macierzy, który pozwoliłby mi łatwo wykryć różnice między 2 użytkownikami lub dwiema grupami.

Coś podobnego do macierzy z pierwszą kolumną zawierającą użytkowników (lub grupy) i różnymi uprawnieniami/ustawieniami w kolejnych kolumnach.

Mam mniej niż 10 użytkowników, ale gdy tylko musisz się w nich odnaleźć, jest to już kłopot (zrzuty ekranu z wieloma parametrami użytkownika referencyjnego i wizualne porównanie użytkownika po użytkowniku: kłopot).

Nie śmiem sobie wyobrazić pracy admina z setką użytkowników w 10 czy 15 grupach bez tego rodzaju narzędzia.

Dziękuję

Uwaga: Jestem na EPDM 2015, od tego czasu mógł się natywnie przesunąć, jeśli tak, nie wahaj się określić tego w swoich odpowiedziach.

Trochę grzebię w temacie, mam dokładnie te same problemy co Ty na tej samej wersji EPDM...

Próbuję dowiedzieć się, dlaczego nie mogę zarządzać uprawnieniami jednej grupy użytkowników, podczas gdy inna grupa działa dobrze. Porównywanie uprawnień 2 grup jest prawdziwym kłopotem.

Czy ktoś ma prostą metodę?

Cześć JMo,

Temat, który nie ekscytuje tłumów, ale jest dość bolesny do opanowania.

Pierwsza zasada: staraj się zarządzać uprawnieniami tylko na poziomie grupy i nie mieszać użytkownika z grupą (to już wystarczająco dużo bałaganu z zarządzaniem na poziomie grupy).

Jeśli chodzi o uprawnienia do wyświetlania, SW poprosił o wypisanie kilku rzeczy: zobaczzałączony zip dla zapytań (sql i .crp, aby można je było uruchomić za pomocą generatora raportów).

Powodzenia

gestion_droit_user_et_group.zip
1 polubienie