Witam @tous
Czy masz pomysł, jak to makro zadziałać
Tylko w przypadku zestawienia materiałów pierwszego poziomu nie udało mi się go uruchomić
Mmm, wygląda na to, że przegapiłem to wyjaśnienie
Z drugiej strony definicja funkcji, o której mowa, wskazuje, że jest ona funkcjonalna na pierwszym poziomie (bez wykluczania saus razem), czy masz jakiś pomysł
Witam
Testowane na jednym pliku z zestawieniem materiałów ustawionym na "tylko pierwszy poziom", a następnie "tylko części", bez problemów z działaniem makra.
przetestowane na SW2022 SP5
Przetestowane ponownie na 22sp4, nadal nic!
Nie, sprawdzam to jeszcze raz.
To samo, nie ma problemu.
To dziwne, bez względu na to, jak bardzo się staram, ale nie przekracza podkreślonych warunków, GetComponents2 zwraca pustą tablicę!
Zwraca elementy, ale liczba komponentów = 0 oznacza, że dla niego nie ma składnika dołączonego do wiersza nomenklatury.
Luźne pytania:
-
Czy plik jest prawdziwy (nie jest plikiem wirtualnym w usłudze ASM)?
-
Czy zapisany jest cały plik (drw + treść) (nie pliki tymczasowe do testowania, jak działa makro)
Po może błąd z SP4 ale wątpię.
Zacząłem od nowa z nowym plikiem i działa😯
Próbowałem więc wziąć plik podstawowy, usunąłem wszystko i cofnąłem usunięcie komponentów jeden po drugim, przetestowane dla każdego scenariusza i działa nawet po powrocie do stanu początkowego, nie znalazłem co się blokuje, ale działa dzięki Tobie @Cyril_f, dziękuję,