Po prostu istnieją certyfikaty SW, które dają stosunkowo dobrze skalibrowaną, a przede wszystkim zróżnicowaną wartość umiejętności w zależności od specjalizacji (blacha itp.)
Następnie możesz losowo dodawać ćwiczenia, aby zweryfikować każdy certyfikat. W ten sposób uznanie dla każdego certyfikatu odbywa się poprzez 1 certyfikat + 1 losowe ćwiczenie wylosowane podczas walidacji zdobytej wiedzy w Twojej firmie.
Zgadzam się ze stefbeno & zozo_mp, wszystko zależy od Twojej branży. W moim przypadku szkoliłem się w celu uzyskania certyfikatów spawania i budowy powierzchni, które zdobyłem, ale ich nie używam. Najczęściej korzystam z modułu blachowego, który też miałem... Więc to od Ciebie zależy, czy stworzysz swoje ćwiczenia zgodnie z Twoją dziedziną, a także siatkę ocen zgodnie z wynikami Twoich współpracowników.
Nie pamiętam, gdzie na tej stronie natknąłem się na tematyczne MCQ, które pozwoliły mi sprawdzić jego poziom wiedzy. jest trochę stary, nadal mają logo i linki do strony internetowej Axemble... Możesz je pobrać, więc mam je pod ręką: Jak widać, suma wynosi około 16 MB i jest nieco stara, ale koncepcje są nadal aktualne.
Na stronie internetowej Visiativ-industry udostępniamy aktualne testy ewaluacyjne SOLIDWORKS, aby ocenić Twój poziom umiejętności: blachy, konstrukcje spawane, powierzchnie, złożenia, podstawy, podstawy... Dodajemy kolejne w miarę postępów w innych tematach.