Siatka oceny umiejętności

Witam wszystkich.

Zwracam się do społeczności, ponieważ moja hierarchia ma na celu stworzenie siatki do oceny umiejętności ludzi na SW.

Czy masz jakieś przykłady tego typu dokumentów, którymi mógłbyś się podzielić, ponieważ obawiam się, że pominę istotne punkty.

A dobrze znana szerokiej publiczności wyszukiwarka nie przynosi mi przekonujących wyników...

Z góry dziękujemy za Twoją opinię

Szczęśliwy tata

1 polubienie

Witam

Po prostu istnieją certyfikaty SW, które dają stosunkowo dobrze skalibrowaną, a przede wszystkim zróżnicowaną wartość umiejętności w zależności od specjalizacji (blacha itp.)

Następnie możesz losowo dodawać ćwiczenia, aby zweryfikować każdy certyfikat. W ten sposób uznanie dla każdego certyfikatu odbywa się poprzez 1 certyfikat + 1 losowe ćwiczenie wylosowane podczas walidacji zdobytej wiedzy w Twojej firmie.

Certyfikowany powie Ci to lepiej niż ja.

Pozdrowienia

3 polubienia

Zależy to również od Twojej dziedziny pracy i rodzaju funkcji, z których korzystasz.

3 polubienia

Zgadzam się ze stefbeno & zozo_mp, wszystko zależy od Twojej branży. W moim przypadku szkoliłem się w celu uzyskania certyfikatów spawania i budowy powierzchni, które zdobyłem, ale ich nie używam. Najczęściej korzystam z modułu blachowego, który też miałem... Więc to od Ciebie zależy, czy stworzysz swoje ćwiczenia zgodnie z Twoją dziedziną, a także siatkę ocen zgodnie z wynikami Twoich współpracowników.

1 polubienie

Nie pamiętam, gdzie na tej stronie natknąłem się na tematyczne MCQ, które pozwoliły mi sprawdzić jego poziom wiedzy. jest trochę stary, nadal mają logo i linki do strony internetowej Axemble...
Możesz je pobrać, więc mam je pod ręką:

Jak widać, suma wynosi około 16 MB i jest nieco stara, ale koncepcje są nadal aktualne.

2 polubienia

Witam

Na stronie internetowej Visiativ-industry udostępniamy aktualne testy ewaluacyjne SOLIDWORKS, aby ocenić Twój poziom umiejętności: blachy, konstrukcje spawane, powierzchnie, złożenia, podstawy, podstawy... Dodajemy kolejne w miarę postępów w innych tematach.

Aby przetestować się w SOLIDWORKS, jest tutaj: https://www.visiativ-industry.fr/tests-solidworks-gratuits-cao-3d/

Dotyczy to również CATIA: https://www.visiativ-industry.fr/tests-catia-gratuits-cao-3d/

Miłego dnia :)

6 polubień