Cze wszystkim
Czy mógłbyś mi pomóc, chciałbym wyświetlić siatkę izometryczną na rysunku do rurociągów?
Czy na szkicu można wyświetlić siatkę izometryczną dla układu rury?
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Szczerze
Cze wszystkim
Czy mógłbyś mi pomóc, chciałbym wyświetlić siatkę izometryczną na rysunku do rurociągów?
Czy na szkicu można wyświetlić siatkę izometryczną dla układu rury?
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Szczerze
Witam
poza utworzeniem bloku siatki w ISO i zaimportowaniem go do MEP, nie sądzę, aby istniał w ISO.
Witam
W szkicach i rysunkach Solidworks dostępne są opcje siatki:
Może to jest to, czego potrzebujesz
Witaj Froussel,
Tak, ale to nie jest siatka ISO.
Zobacz link=>Porada: Jak stworzyć siatkę izometryczną w mniej niż 2 minuty!
Miłego dnia.
AR.
Inną metodą, która jest nieco podobna do @ac_cobra_427 , jest również zrobienie tego w 3d, ale poprzez modelowanie go z kwadratem + powtórzenie jako punkt wyjścia (+ symetria do powiększenia zgodnie z oryginalnym kwadratem w przypadku, gdy siatka znajduje się w pomieszczeniu)
W przeciwnym razie tworzymy część " siatkową ", którą wstawiamy do zespołu (co być może byłoby prostsze, co sprowadza się do powtórzenia na 2 osiach kwadratu).
w przypadku siatki @A_R oznacza to oprogramowanie innej firmy, którego niekoniecznie i nie mówimy, że odpowiada raz w MEP.
Również po to, aby sprawdzić, czy potrzebujesz pionów, ale to już inna historia.
Dziękuję za odpowiedź. Rzeczywiście, nic nie znalazłem w moich badaniach. Jest siatka, ale nie izometryczna.
Dobry wieczór, dziękuję za odpowiedź. Wydaje mi się, że jest dobry do mojego użytku.
Być może musisz wstawić pionowe linie.
Dobry wieczór, dziękuję za odpowiedź. Muszę wypróbować wszystkie twoje pomysły.
Przepraszam, że odpowiedziałem na wszystkie z nich, nie wiedząc, czy moje odpowiedzi są widoczne dla wszystkich, którzy mi odpowiedzieli. Odkrywam tę stronę i
co więcej, jestem również nowy w SolidWorks.
Dziękuję za pomoc.
Tak, widzimy wszystkie odpowiedzi.
W obu przypadkach wystarczy narysować przekątną kwadratu w jednym lub drugim kierunku. i to powinien być żart, bo zawsze trzeba dać się nabrać żeby mieć coś pod SW ^^ ale to sprawia, że mózg działa hihihi