Duży problem z ładowaniem

Witam

Od dzisiejszego ranka, po krótkim tygodniu przerwy, wracam do Solidworks... Otwieram montaż, nad którym aktualnie pracuję, jak zwykle tworzę sekcję (pracuję nad dość skomplikowanym budynkiem), a tam załadunek trwa nie mniej niż 5 minut... Na koniec błąd w oprogramowaniu... "Solidworks nie odpowiada, tralalala".

Zirytowany, bo po wakacjach przychodzi opóźnienie w pracy, restartuję komputer, staram się otworzyć swój zespół na wszystkie możliwe sposoby, odciążony, zarządzanie dużymi projektami, skomplikowany montaż... Nic nie pomaga. Zasadniczo spędziłem dzień próbując nieudanych eksperymentów, marnując czas i wściekając się na oprogramowanie... Miłe opinie ;)

Czy ktoś kiedykolwiek miał ten problem? A jeśli tak, to z jakiego powodu? Jak rozwiązałeś ten problem?

Czy masz rozwiązanie, aby "zobaczyć", co jest blokowane? Czy komputer zrzucony z drugiego piętra działa lepiej niż wcześniej? ;)

Pozdrowienia

Joss

1 polubienie

Cześć Joss

Komputer wyrzucony przez okno nie działa lepiej, ale robi wiele dobrego!!

Miałem ten problem ponownie w zeszłym tygodniu na nieco skromniejszym montażu (około pięćdziesięciu części) ponownie otworzyłem części montażowe jedna po drugiej i ponownie edytowałem ostatnie funkcje! Wywnioskowałem, że była to w fabryce blachy, która uniemożliwiła mi otwarcie całego zespołu! Do spróbowania pomimo dużej liczby sztuk!!

5 polubień

Cześć @ Joss.G

TAK, jak mówi David Be3

Spróbuj załadować swoje niezależne części na swój komputer

a następnie otwórz je i umieść pasek blokujący

Następnie zajmij się swoimi podzespołami i zespołami

FYI używa paska blokującego na każdej części oraz pod zespołami i zespołami

Zobacz samouczek dotyczący paska bloku dito na stronie

Ta funkcja paska blokowania nie pozwoli uniknąć błędów

ale weź pod uwagę tylko wygląd zewnętrzny swoich pokoi

więc ładuj tylko mini, więc mniej zasobów komputera

Teraz zobacz również, aby pomóc w montażu

Problemy związane z ograniczeniami minimalizują je tak bardzo, jak to możliwe

Jeśli masz duży montaż, unikaj

Wszystkie funkcje zespołów elastycznych, elastycznych lub mini max

Usuń wszystkie, które są bezużyteczne, daremne szczegóły

weź to, co powiedziano i powiedz jeszcze raz dysk SSD i zachowaj kopię swojej pracy na swoim komputerze

Jeśli przez pecha a do zabawy pod twoją nieobecność

prosty fakt posiadania ograniczeń, które działają w pętli, może nieodwracalnie spowodować błąd komputera

Oto informacje, które mogę wam przekazać na dzisiejszy wieczór, mając nadzieję, że pomogę wam najlepiej, jak potrafię

W związku z wiadomościami

@+...........

Jeśli korzystasz z wersji 2014, aktualizacja może działać w tle 

Równolegle jest beta 2015, uważaj, aby nie popełnić żadnych błędów 

A mała aktualizacja sterowników karty graficznej przy okazji?

Tym razem, gt22, nie jest to problem z miejscem, ponieważ, wyjątkowo, poprosiłem o szerszy dostęp, ponieważ nie mogę już pracować nad tym montażem, pozwolono mi przechowywać pliki na moim komputerze i zwolniło mi się miejsce do pracy. Nie pracuję już w sieci, ponieważ zawiera błędy!!

Nikt oprócz mnie nie wie, jak używać SW w mojej pracy, więc nie ma go w zasięgu wzroku ;)
Nie mam żadnych ani innych części, których nie używam, mam tylko płyty betonowe, betonowe słupki i metalową ramę, więc nic bardzo ciężkiego ani skomplikowanego.

Następnie, budynek, który jest podsłuchiwany, jest importem, mój klient wysłał mi go z Autodesk Revit w formacie .ifc, więc nie mogę ponownie edytować funkcji i nie ma żadnych błędów w jego budynku (przynajmniej według SW...).
Tak więc nie mam żadnych ograniczeń, po prostu otworzyłem zespół i naprawiłem go bezpośrednio, aby uniknąć fałszywych manipulacji (podczas otwierania nie było żadnych ograniczeń, zespół "pływał").

Obecnie próbuję ponownie zaimportować mój zespół i zadaję sobie kolejne pytanie: Kiedy konwertowałem mój zespół, zaznaczyłem opcję, która pozwala mi zdefiniować mój model części i zespołu do konwersji i wybrałem modele niestandardowe, czy opcja zaznaczona w opcjach mojego dokumentu może spowodować opóźnienie mojego zespołu?

PS: montaż jest płynny, gdy się w nim poruszam, to naprawdę gdy nakładam cięcie lub pomiar, za którym oprogramowanie już nie podąża...

Edit: ha tak, a sterownik mojej karty graficznej jest aktualny i próbowałem kilka razy usuwając wszystko co działa w tle... Nic się nie zmienia

Proponuję dać tydzień wolnego na twój komputer (musi być zazdrosny!)

3 polubienia

@ Joss

A na co przerobiłeś swój zespół (osłonę SW)?

To jest Twój importowany Revit, który musisz przekonwertować

@+ ?

Przepraszam, poprosiłem o wsparcie Axemble, które wzięło mój komputer do ręki, problem trwa trochę za długo :s

To mój import z Revita, który muszę przekonwertować, mój klient wysyła mi go w .ifc, zwykle nie ma problemu, ale tutaj...

Axemble mówi mi, że to nie jest grafika pb (mam tę samą kartę graficzną, której sami używają), ale format importu pb, .ifc daje mi zbyt wiele niezamkniętych, nierozwiązanych powierzchni... A nawet niezgodne twarze. Znajduje się belka stropowa UPN z około 60 ścianami, które ją tworzą...

Poradzono mi, żebym wszystkie swoje podzespoły zarejestrował w częściach, jeśli to będzie trwało to zarejestrował je w parasolid/IGES i ponownie zaimportował, a jeśli na koniec dnia nadal nie będę mógł tego zrobić, poprowadzę atak na mojego klienta, aby poprosić go o inne formaty ;p

Trzymam kciuki i będę Was informować o rozwoju sytuacji ;)

Dziękuję za szybkie odpowiedzi!!

Cdt

Joss

PS: mój komputer był dość leniwy w zeszłym tygodniu, nie ma już urlopu dla bibi przed sześcioma miesiącami!! ;)

1 polubienie

Tadaaaaaaa!

Ci, którzy znają problem, od razu zobaczą, co jest nie tak na załączonym zrzucie ekranu.

W przypadku innych elementów należy wiedzieć, że krawędź widziana na niebiesko w Solidworks oznacza, że w części występuje błąd geometryczny.

Zrzut ekranu przedstawia niewielką część mojego kadru... Dziękuję klientowi!

Pozdrowienia

Joss

bugbugbugbug.png

@Joss.G

Tylko małe wyjaśnienie (i to tylko precyzja, ale może już :) znasz), niebieskie krawędzie (zgodnie z podstawowymi ustawieniami kolorów SW) wskazują przede wszystkim, że należą do bryły wielokąta. I niekoniecznie bryły powierzchniowej z wadami. Posiadanie tylko powierzchni może być dobrowolne!

Ale pewne jest, że w twoim przypadku i na takim pliku wszystko na powierzchni powoduje problemy.

Mówię o tym, ponieważ czasami praca z powierzchniami jest interesująca. Ale w twoim przypadku jest to koniecznie ograniczenie.

W załączeniu znajduje się zrzut ekranu przedstawiający prostą powierzchnię z niebieskimi krawędziami i bez wad, w celach informacyjnych.

screenshot408.jpg
3 polubienia

Haaaaaa, dziękuję, musiałem coś źle zrozumieć, lepiej rozumiem swojego błęda, bo cięcie (z nacięciem) ciała z robakiem, nigdy wcześniej nie stanowiło to dla mnie problemu.

Z drugiej strony, jeśli jest to powierzchnia, lepiej rozumiem, dlaczego Solidworks dostaje zaparć, gdy wykonuję cięcie!

Jeszcze raz dziękuję za wyjaśnienie ;)

Cdt

Joss

1 polubienie