Witam
Mam duży problem z rozłożeniem na Solidworks.
Mam pokój z kilkoma konfiguracjami i każda z jego konfiguracji ma pochodne konfiguracje dla rozłożonego.
(Rodzic pozostaje wygięty dla 3D, a pochodna dla MEP (cięcie laserowe)).
Tylko że nie mogę rozwinąć kawałka w pochodnej, podczas gdy w parente to robię!
Ktoś ma pomysł na to?
Dziękuję!
gt22
31 Styczeń 2014 07:54
2
Twoja pochodna część, którą tworzysz, jak
Jeśli zrobisz kopię swojego podstawowego elementu, którą możesz rozłożyć, po prostu zmieniając jej nazwę
Powinieneś być w stanie rozłożyć się jak na części bazowej
@+ ;-)
Witam
Nie możesz rozłożyć części na MEP lub 3D konfiguracji?
Witam
Należy zachować ostrożność, aby wykonać wszystkie funkcje w konfiguracji głównej, aby można było następnie usunąć funkcje z innych konfiguracji.
Czy w konfiguracji pochodnej jest ona bezpośrednio rozwinięta?
Czy to nie było rozłożone złożone podczas manipulacji 3D? Zdarza się to czasami podczas obsługi conf w zestawach.
Najprostszym wyjściem byłoby dostarczenie nam komponentu, abyśmy mogli przyjrzeć się mu bliżej... A priori w konfiguracji pochodnej rozwijanie powinno być możliwe po prostu poprzez anulowanie stanu usuwania ostatniej funkcji (rozwiniętej), zwłaszcza jeśli uda Ci się rozwinąć w konfiguracji nadrzędnej ... chyba że między tymi dwiema konfiguracjami występują różne wymiary, co uniemożliwiłoby na przykład rozłożenie
bart
23 Luty 2014 22:50
7
Witam
Jeśli wszystko dobrze zrozumiałem, należy:
- Przejdź do M.E.P., a następnie kliknij na widok, który ma zostać rozwinięty. Zostaną wyświetlone ikony.
- Kliknij ten, który otwiera pokój. Tam pomieszczenie otworzy się z żądaną konfiguracją.
- Rozłóż go i zapisz. Następnie zamknij.
Pozdrowienia.
W rzeczywistości była to faza, która uniemożliwiała jej rozwinięcie się...