Pojawiły się wielkie zmartwienia

Witam

Mam duży problem z rozłożeniem na Solidworks.

Mam pokój z kilkoma konfiguracjami i każda z jego konfiguracji ma pochodne konfiguracje dla rozłożonego.

(Rodzic pozostaje wygięty dla 3D, a pochodna dla MEP (cięcie laserowe)).

Tylko że nie mogę rozwinąć kawałka w pochodnej, podczas gdy w parente to robię!

Ktoś ma pomysł na to?

Dziękuję!

Twoja pochodna część, którą tworzysz, jak

Jeśli zrobisz kopię swojego podstawowego elementu, którą możesz rozłożyć, po prostu zmieniając jej nazwę

Powinieneś być w stanie rozłożyć się jak na części bazowej

@+ ;-)

Witam

Nie możesz rozłożyć części na MEP lub 3D konfiguracji?

Witam

Należy zachować ostrożność, aby wykonać wszystkie funkcje w konfiguracji głównej, aby można było następnie usunąć funkcje z innych konfiguracji.

Czy w konfiguracji pochodnej jest ona bezpośrednio rozwinięta?

Czy to nie było rozłożone złożone podczas manipulacji 3D? Zdarza się to czasami podczas obsługi conf w zestawach.

Najprostszym wyjściem byłoby dostarczenie nam komponentu, abyśmy mogli przyjrzeć się mu bliżej... A priori w konfiguracji pochodnej rozwijanie powinno być możliwe po prostu poprzez anulowanie stanu usuwania ostatniej funkcji (rozwiniętej), zwłaszcza jeśli uda Ci się rozwinąć w konfiguracji nadrzędnej ... chyba że między tymi dwiema konfiguracjami występują różne wymiary, co uniemożliwiłoby na przykład rozłożenie 

Witam

Jeśli wszystko dobrze zrozumiałem, należy:

- Przejdź do M.E.P., a następnie kliknij na widok, który ma zostać rozwinięty. Zostaną wyświetlone ikony.

- Kliknij ten, który otwiera pokój. Tam pomieszczenie otworzy się z żądaną konfiguracją.

- Rozłóż go i zapisz. Następnie zamknij.

Pozdrowienia.

W rzeczywistości była to faza, która uniemożliwiała jej rozwinięcie się...