Przesyłam Ci pracę wykonaną przez szkicowanie, a nie z ciągiem przerywanych linii na szkicu.
Dzięki tej metodzie można przeprowadzić dowolne cięcie lub operację (usuwanie materiału, składanie nowych, wytłaczanie itp.) I oczywiście te rozłożone działają. Z drugiej strony załączony plik jest w wersji 2021 SP2 + zrzuty ekranu
Aby nadać swój podstawowy kształt. Zrób szkic z promieniem, aby następnie wykonać prawdziwy konfigurowalny szkic, który pozwoli Ci wybrać liczbę fasetek + inne bardzo kompletne opcje. Patrz pj
Przypomina mi to podobny problem, była to rura z przegubem z wytłoczonym żebrem, gdzie nie mogłem modelować za pomocą narzędzi do kształtowania, ponieważ część nie była wywoływana, a w przeciwieństwie do tego tematu, te narzędzia do kształtowania były niezbędne w moim przypadku, więc zastanawiam się, czy SW wniósł coś nowego do tej obudowy, Gdyby tylko @Le_Bidule@TONIOmożna było wykonać prosty test :).
Vincent, to jest problem, na który zwróciłem uwagę powyżej, jeśli zrobisz gotowy kawałek, nie będzie on składany, a jeśli przejdziesz przez spłaszczenie, nie jest składany,
To powiedziawszy, widzę, że można wstawić gładzicę do spłaszczania bez przechodzenia przez narzędzia do kształtowania, co nadal nie jest możliwe w SW18, więc wnioskuję, że zaczęli wprowadzać ulepszenia w tym punkcie :)
Reasumując, bardzo wątpię, że trzeba robić 2 części (konfiguracja), jedną gotową do prezentacji, a drugą do produkcji, czyli rzutować pozycje otworów jeśli jest to wykrawanie (tłoczenie), lub dodawać boki, jeśli jest do wycinania ;)
W wale przejdź w górę funkcji PLIER1 tuż pod Enrem mat-Extru 1, a następnie przerób swoje 2 funkcje blachy wygięte na krawędziach. I zobaczysz, jak to działa