Wylęg nie blaknie przed żebrami

Witam!

Mam problem (i to powtarzający się), podczas gdy pracuję nad MEP (z widokami przekrojowymi, detalami, przerwami), często mam przekrój, który... pluskwa?

Wymiary umieszczone wcześniej wracają przed kreskowanie bez tworzenia białej otoczki zaznaczonej w opcji.

Jest to trochę problematyczne, ponieważ plan staje się nieczytelny i jest nie do odzyskania, zrozum przez to, że jedynym rozwiązaniem, które zadziałało dla mnie, było... Usuń widok. Niezbyt opłacalne pod względem czasu.

Chciałbym zwrócić uwagę, że ma to wpływ tylko na jeden z widoków przekrojowych, pozostałe robią dokładnie to, czego wymagają od nich parametry.

Dziękuję za odpowiedzi :)

1 polubienie

Witam

Czy jesteś na bieżąco z SP (SP5 dla Solidworks 2015 i SP3 dla 2016)?

2 polubienia

Nie, korzystam z dodatku SP4 2015.

Natychmiast przełączam się na SP5, jeśli mogę to zrobić.

OK; Informuj mnie na bieżąco...

2 polubienia

W związku z problemem z instalacją dodatku SP5 skontaktuję się z Państwem jutro, aby przekazać Państwu informacje o problemie.

Dziękuję! :)

1 polubienie

Czy umieściłeś system Windows 10?

2 polubienia

Cóż, oto jestem dziś rano z ładnym SP5, niestety problem nadal występuje.

Inne rozwiązanie? :)

@alain. ERP: Nie, korzystam z systemu Windows 7 pro, nie planuję przełączyć się na 10.

Czy może Pan/Pani dołączyć do pliku MEP, abyśmy mogli się temu przyjrzeć?

Obawiam się, że nie, plan jest skończony i pozwala na całą realizację naszego produktu, nie jestem pewien, czy mój szef widzi upowszechnienie takiego planu i jego 3D w dobrym świetle ;)

Dla twojej informacji, myślę, że jest to spowodowane problemem graficznym, ponieważ problem "przesunął się" z widoku, umieszczając z powrotem białą aureolę na sekcji, która powodowała problem, ale usuwając jedną z drugiego widoku :/

Nie martw się i stwórz fałszywy plan z kawałkiem kanistra i kubkiem???

Zwykle mam ten problem na planach na dużą skalę, gdy zaczyna być dobrze wypełniony. Na początku MEP nie było żadnych problemów, z drugiej strony, gdy tylko plan się komplikuje, pojawiają się tego rodzaju błędy graficzne: znikające krawędzie, rozmyte widoki, kreskowanie, które nie blaknie.

Właśnie zobaczyłem, że mój plan, który był na 8 MB, właśnie wrócił do 6 MB, nie usunąłem żadnych widoków, po prostu sam wrócił do "normalnego".

1 polubienie

Witam

Zajrzyj do opcji/właściwości dokumentu/Zawijania i sprawdź, czy zaznaczyłeś opcję "Pokaż aureolę wokół adnotacji".

Niech moc będzie z tobą

halo.jpg

Gdy masz te problemy, nawet przy pomocy rekonstrukcji (CTRL + Q) one pozostają?

@OBIWAN: Spójrz na obrazek w pytaniu, opcja jest zaznaczona ;)

@KVuilleumier: Tak, nic nie pomaga, czy to CTRL+Q, makro Task Kill, oprogramowanie i restart systemu Windows, nic nie działa :/

@ac Cobra 427: Wrócił, bez wyraźnego powodu...

Na PC ten sam obraz co pytanie, po innych stronach.

EDIT: Używam (aktualnego) dodatku: LOGOPRESS 3D. Nie sądzę jednak, żeby to pochodziło od niego, bo w sprawie europosła naprawdę nie interweniuje zbyt wiele.

2016-05-24_09h24_53.png

Może nadszedł czas, aby wraz z aktualizacją znalazł nowe linki??? Najważniejsze, że to działa

przepraszam, nie widziałem

@ac Cobra 427: Wcześniej też tak myślałem, ale teraz problem pojawia się często i nie mam czasu czekać, aż SW ukryje wykluwanie. A jeśli był to problem z linkiem, powinno to mieć wpływ na widok obok niego, prawda?

Mam ten problem od jakiegoś czasu, ale odkąd wracał, nigdy nie traktowałem terminu pytania poważnie, ale teraz plan jest skończony, nie mogę go wydrukować, ponieważ kreskowanie, które nie usuwa... Nie jest to świetne dla czytelności planu :)

EDIT: Używam (aktualnego) dodatku: LOGOPRESS 3D. Nie sądzę jednak, żeby to pochodziło od niego, bo w sprawie europosła naprawdę nie interweniuje zbyt wiele.

Mamy też Logopress i nawet na dużych rysunkach nie mam tego problemu.

A jeśli klikniesz prawym przyciskiem myszy na kreskowanie i odznaczysz kreskowanie materiału i zaznaczysz Brak

sans_titre.jpg

Witam

Czy sterowniki karty graficznej są aktualizowane zgodnie z zaleceniami SolidWorks?

Zobacz tutaj:

www.solidworks.fr/sw/support/videocardtesting.html

3 polubienia