W przypadku rysunku skonfigurowałem dla komponentu (widoku przekroju), że moje kreskowanie jest w jednym kierunku, ale pozostają nachylone w innym kierunku. Chciałbym również zwrócić uwagę, że pole "Automatyczne kreskowanie" na mojej linii cięcia jest wyłączone.
Na ekranie widać, że element z kreskowaniem "dysydent" przeciął linie mojej.
Czy ktoś kiedykolwiek spotkał się z tym problemem?
Właśnie zrobiłem test i rzeczywiście mogę wybrać nachylenie lub inne, nic to nie zmienia, chyba że sprawdzisz zwykłe lub żadne.
Osobiście używam kreskowania materiału, ale nagle wszystkie części mają to samo wyrównanie. (musi to być pojedynczy "zakreskowany arkusz" z częściami, które w rzeczywistości służą jako filtr, przynajmniej takie mam wrażenie)
Tak więc dzisiaj mój problem został prawie rozwiązany, udało mi się przynajmniej ustawić moje kreskowanie w pożądanym kierunku. Rzeczywiście, wczoraj wybrałem kreskowanie "Zastosuj do: komponent" nic nie pomogło, a następnie "Zastosuj do: widok" to samo. Ale teraz ponownie wybrałem "Zastosuj do: komponent" i wszystko wróciło do normy. Z tym, że zadziałało to tylko raz, teraz, gdy chcę zmienić kierunek mojego kreskowania, już nie działa .