Pomóc powierzchni stać się stałą

Cześć, od kilku godzin próbuję przekształcić mój plik STL ze skanu 3D na plik STEP.

Obecnie udało mi się przekształcić moją siatkę w powierzchnię, ale nie mogę przekształcić powierzchni w stałą... Próbowałem też narzędziem do pogęszczania, ale u mnie to popełnia błąd, próbowałem też wypełnić powierzchnię przez zaznaczenie otwartej pętli, ale też pojawia się błąd.

Naprawdę potrzebuję pomocy, mam nadzieję, że możesz mi pomóc. Dziękuję.
Tylko głowa czysta powierzchnia Scanto3D. SLDPRT (5,4 MB)

Witam
Sądząc po ogólnym kształcie, wygląda to na tłok silnika spalinowego, nawet jeśli skan jest słabej jakości.

Nawet jeśli oznacza to spędzenie godzin na próbach jego odzyskania, prawdopodobnie byłoby prostsze, szybsze i bardziej geometrycznie rygorystyczne odbudowa z podstawowymi funkcjami SW. W każdym razie, to jest rozwiązanie, które bym wybrał...

1 polubienie

Witam i witam;

Zawsze trudno jest przejść z elementu powierzchniowego na element objętościowy, zwłaszcza jeśli pochodzi z siatki...
Teraz, gdy pomyślnie przeszedłeś z siatki na powierzchnie, możesz spróbować " oszukać " zapisując komponent w Parasolid " *.xt ", podczas ponownego importowania parasolidu Solidwork powinien spróbować samodzielnie odbudować objętość (w zależności od ustawień importu).

Podczas otwierania zrób też diagnozę naprawy 3D i spróbuj najpierw odtworzyć ściany, a potem nieciągłości.

Ale jak sugeruje @m_blt ... Często lepiej i szybciej jest samodzielnie modelować komponent.