Pracuję na Solidworks 2013, gdzie głównie wykonuję rysunki części i złożeń, które są modelowane przez inne osoby (czasami niezbyt uważne na szczegóły). Utworzyłem " formularz właściwości " (.drwprp) z " kreatorem kart właściwości " i połączyłem właściwości z różnymi polami tekstowymi, aby ułatwić wprowadzanie moich tabelek rysunkowych. Zbudowałem ten " formularz właściwości" z rozwijanych list z konfigurowalnymi wartościami, myśląc, że istnieje rodzaj historii wpisów , ponieważ (często) ponownie używam niektórych właściwości... Ale wcale nie !
Więc oto mój problem : czy istnieje procedura, którą należy wykonać, aby wpisy dokonane w zakładce właściwości niestandardowych okienka zadań zostały zachowane na liście ?
Dla Twojej informacji, obecnie moje listy są połączone z plikiem Excel, w którym wprowadzam moje nowe właściwości przed starymi. Ale chciałbym pracować tylko nad oknem dialogowym Solidworks! Co prowadzi do drugiego możliwego sformułowania mojego problemu : czy wpisy można zapisać w tle w pliku Excel ?
W przeciwnym razie wrócę do starych, dobrych kartridży 3D!
Mam nadzieję, że wyraziłem się wystarczająco jasno z tym PAVE ! Z góry dzięki!
Dobry wieczór, a priori planowano zaimportować listy z Excela lub Accessa, ale nie eksportować z SolodWorks do Excela! Jedyną możliwością byłoby więc stworzenie makra, które np. zastąpiłoby przycisk zapisz lub drukuj w SolidWorks, który zapisywałby rysunek i aktualizował bazę danych Excel. Utworzyłem takie makro, aby tworzyć pliki PDF w tym samym czasie, co drukowanie.
W przeciwnym razie nie sądzę, aby istniało inne rozwiązanie.
Dziękuję gt22, przy okazji bardzo dobre tutoriale! Moje wkłady działają bardzo dobrze, jeśli nie zauważymy tego braku "historii napadów".
Mówisz: "Linki są możliwe dzięki właściwościom osobistym, nomenklaturze excell i kartridżu".Rzeczywiście, ale wątpię, że może zrobić to, czego chcę: Chciałbym tylko, aby moje pola edycji (które są listami z konfigurowalnymi wartościami) moich "właściwości niestandardowych" miały historię danych wejściowych: że na liście mogę znaleźć to, co wpisałem dwa tygodnie temu, a także to, co wpisałem wczoraj.
Dziękuję .PL, bałam się tej odpowiedzi! Zadałem pytanie, aby ewentualnie znaleźć inne rozwiązanie, tylko przełożyłem termin!! ;)