Chciałbym wiedzieć, czy niektórzy z Was mają jakieś pojęcia/wiedzę na temat okapów wyciągowych, aby zaprojektować taki z całym systemem wentylacji i kształtem, którego należy przestrzegać przy odprowadzaniu oleistej pary przemysłowej.
Muszę wykonać projekt okapu zawieszonego nad niezamkniętym obszarem roboczym. odpowiednik stołu 900/1300mm
Uważaj, w przypadku okapu umieszczonego nad urządzeniem typu frytownica (gorący olej, który jest łatwo łatwopalny) i zgodnie z artykułami CO i CO przepisów przeciwpożarowych , potrzebujesz systemu gaśniczego, który często jest zintegrowany z okapem (nad frytownicą, więc bardzo często w okapie!).
Mając nadzieję, że ci to pomoże, jeśli nie, określ trochę bardziej swoją potrzebę: środowisko,...
@ Aurélien .... co powiedzieć, nie ma jednej dobrej odpowiedzi, ale kilka lol C to piekielny plik, który masz złożony razem
Jak już wspomniałem@gt22 środowisko odgrywa wiele ról, a ja właśnie dowiedziałem się, że w planach są konstrukcje, ściany itp., co bardzo zmienia sytuację.
Czekam jeszcze trochę z zamknięciem pytania, ale myślę, że mam wszystkie niezbędne elementy, aby wypuścić coś dobrego.