Nie mogę otworzyć go jako modelu bryłowego i przeprowadzić analizy statycznej

Cześć

Zaprojektowałem 1 krzesło voronoi i cylinder siatkowy za pomocą programów Rhino i grasshoper. Muszę dokonać analizy statycznej tych projektów i będę korzystał z solidworks. W tym celu muszę naprawić kształty i przyłożyć siłę. Po pierwsze, gdy próbuję otworzyć krzesło jako model bryłowy w solidworks, otrzymuję ostrzeżenie o treści " Plik STL jest zbyt duży, aby można go było zaimportować jako bryłę". I nie mogę rozpocząć analizy. Ale chociaż mogę otworzyć cylinder siatki jako model bryłowy, nie mogę przyłożyć żadnej siły do jego powierzchni i go zamocować. Udostępniam Ci oba pliki stl w załączniku, czy możesz mi pomóc z solidną analizą?

Krzesło

Cylinder

Plik stl nie jest formatem jednolitym i dlatego nie może być używany do obliczeń.
Jeśli obraz 3D nie jest zbyt skomplikowany (brak podglądu obrazu jest tak trudny do zobaczenia bez pobierania), najprostszym sposobem jest przerysowanie części w solidworks.
Jeśli wygląda to tak (zdjęcie nieumowne):
image
Może po prostu musisz przerysować jeden z 2 słupków, aby przyłożyć do niego obciążenie i sprawdzić rezystancję całości.

2 polubienia

Podczas otwierania pliku STL w Solidworks, dostępne są opcje otwierania jako modelu bryłowego, jako grafiki i jako siatki. Muszę otworzyć plik jako model bryłowy, aby móc przeprowadzić pełną i dokładną analizę. Bardzo trudno jest przerysować tę geometrię. Czy masz jakieś inne rady?

Moje krzesło.