Właśnie dowiedziałem się, dlaczego ikony szkiców są przekreślone, czy nie. Ten stan zmienia się w zależności od tego, czy pole "pokaż/ukryj" po prawej stronie szkicu jest włączone, czy nie.
Z drugiej strony, pomimo wyjaśnienia na dole strony posta powyżej, nie mogę zrozumieć, dlaczego ikona przyjmuje kształt litery "C" lub kształt przebitego wielokąta.
Witam Oto wyjaśnienie: - Klasyczny szkic to prawidłowo zamknięty szkic, a ikona to ta
- Szkic, który używa jednego lub więcej regionów, ma następującą ikonę: Gdy istnieje wiele możliwych konturów lub gdy kształt ma linie, które wykraczają poza kontur, SolidWorks nie wie, jak wyciągnąć objętość bez informacji, które kontury mają zostać wyciągnięte
W tym polu wybieramy kontury (kontury), aby utworzyć objętość. Na przykład, jeśli mam szkicowanie z przepełnionym pociągnięciem, nie wie, gdzie znajduje się zamknięty kontur:
Następnie klikam prostokąt, aby określić żądany region
Inny przykład, mam kilka zamkniętych konturów, SolidWorks domyślnie nie wie, które z nich należy wyciągnąć. Następnie określam w oknie "Zaznaczone kontury" obszary, które chcę wyciągnąć. Przykład;
Narysowałem szkic z kilkoma zamkniętymi konturami; jeśli wyciągam, SoliWorks nie wie, jaki jest właściwy kontur. Określiłem 2 obszary, w których chciałem uzyskać materiał, a SolidWorks wyciągnął je za mnie.
Nie pamiętam, żeby w 2016 roku czy wcześniej fakt ukryty zrobił pasek, ale już nie zmienia ikony z niebieskiej na widoczną na czarną na ukrytą, a wyszarzoną jeśli "skasowano" therm co nadal się nie zmieniło i nie jest zbyt logiczne.