Pomysł na laptopa

Witam wszystkich i Szczęśliwego Nowego Roku, 

Obecnie jestem na 2 roku BTS w zakresie projektowania i instrujalizacji w mikrotechnologii. Używam Solidworks 2015-2016, gdy jestem w szkole, szukam laptopa do pracy, gdy jestem w klasie lub w domu. Mój maksymalny budżet to 600 € i mam duży problem ze zrozumieniem, czy niektóre komputery są tego warte...  
Nie mam preferencji co do marek ani nic takiego. 

Moje użycie jest obecnie ograniczone do środowiska szkolnego. Nie pracujemy na dużych zespołach ani bardzo zaawansowanych częściach. Zobaczyłem w internecie, że pamięć RAM komputera jest ważna i że do mojego użytku wystarczy 4 GB. 

Chciałbym wiedzieć, czy mógłbyś mi pomóc znaleźć komputer, który mógłby spełnić moją prośbę :) 

Znalazłem ten komputer i nie wiem, czy wytrzyma : http://www.cdiscount.com/informatique/ordinateurs-pc-portables/pack-lenovo-pc-portable-z51-70-80k60128fr-offi/f-10709-bun80k60128fr.html#mpos=5|cd

Z góry dziękuję za odpowiedzi. 

Pozdrowienia. 

Zobacz ten link Gwarancja PC occasse i dobra referencja

http://www.materiel-informatique-occasion.com/8560w-led-15-6-core-i7-4go-ram-320go-hdd-nvidia-quadro-1000m-windows-7-pro-64-bits-garantie-1-an-occasion_2912_57.html

HP 8560W LED 15,6'' Core i7 4GB RAM 320GB HDD NVidia Quadro 1000m Windows 7 Pro 64 Bity 1 ROK GWARANCJI

12345

Średnia ocena: 4,5

Najwyższy wynik: 5

Liczba głosów: 15

609.00 € TTC

Dodaj do koszyka

Ilość: 

Potrzebujesz porady?
Informacje o produkcie, dostępność
Albo na statusie Twojej przesyłki?

Zadzwoń do nas pod numerem:
01 30 07 35 45

34,7 € X 20
10 € BEZ MINIMALNEJ KWOTY ZAKUPU

Używany laptop z grafiką

HP 8560W LED 15,6'' Core i7 4GB RAM 320GB HDD NVidia Quadro 1000m Windows 7 Pro 64 Bity 1 ROK GWARANCJI

Przenośna stacja robocza
8560W-320

Intel® Dual Core i7 2620M 2.7GHz 4GB Ram 320GB HDD 15.6' LED 1920/1080 DVDRW NVidia Quadro 1000m 2GB DDR3 WIFI Windows 7 Pro 64Bity Libre Office, Zainstalowany antywirus 1 ROK GWARANCJI POWRÓT DO WARSZTATU UŻYWANY SPRZĘT

8560W  LED 15.6'' Core i7 4Go Ram 320Go HDD  NVidia Quadro 1000m Windows 7 Pro 64 Bits GARANTIE 1 AN mini 2912

Powiększenia

masz inne, ale jest to bardzo dobry stosunek jakości do ceny

@+ 

Dziękuję za odpowiedź, 

To dobry komputer, nieco droższy niż ten, którego szukam. Z drugiej strony jest dość imponujący. Na wszelki wypadek czekam na inne propozycje. 

Tym bardziej dziękuję państwu za odpowiedź.

1 polubienie

9 € z + ok więc + drogie, ale może nie wygłupiaj się ;-)

jest to profesjonalny komputer z certyfikowaną kartą graficzną i działający w standardzie z częstotliwością 2,7 GHz

o co prosić + za SW

Pomyśl o tym, że dość rzadko można znaleźć podobny produkt w tej cenie @+

4 polubienia

Witam, w tanich laptopach, które dobrze współpracują z solidworks nawet jeśli nie są stacjami roboczymi, spójrz na markę MSI. W komputerach do gier są fajne konfiguracje, z drugiej strony nie ma video pro, ale bardzo dobra karta FX

2 polubienia

Istnieje ten rodzaj materiału:

Zobacz na MyCADstore:

http://www.mycadstore.com/produits/Station-de-travail/HP-Top-Config/p3113502/HP-Top-Config-Produits-HP-Top-Config-HP-ZBook-17-HP-ZBook-17.aspx?mscssid=%7B8907FE1D-433C-4207-86FA-4E5D3DCC9388%7D&flNoRedirect=0&flPackageOnly=0&lbCategory=Station+de+travail&referer=catalogue/catProductList.asp

@ legend 600 ttc Max  jesteśmy trochę daleko od tego z twoją propozycją

Nie przeczytałeś wszystkiego ;-)

3 polubienia

@gt22 ta strona jest wiarygodna? Czy jest odnowiony czy używany?

Jestem trochę w tej samej sytuacji, moja wyzionęła ducha...

1 polubienie

@GT22, może wraz ze sprzedażą spadnie do 600 ;)!

3 polubienia

@flegendre musi być zbyt dużym wymiarem. Wszędzie umieszcza zabezpieczenia ochronne!

Cóż, żarty na bok. Obawiam się, że aby mieć dobry komputer, który obsługuje CAD, będziesz musiał zapłacić trochę więcej niż wynosi Twój budżet

Pomysł @Gerald z MSI jest całkiem niezły, ale nie jestem pewien, czy spadną poniżej 800 €?

3 polubienia

W odpowiedzi @ martvy

Tak, ta strona jest super niezawodna w + 1 rok gwarancji

http://www.materiel-informatique-occasion.com/8560w-led-15-6-core-i7-4go...

i jako dowód kilka osób tutaj lub na innej stronie forum SolidWorks

zakupiły jeden lub więcej produktów w domu

i żaden problem nigdy nie przyszedł mi do ucha

+ są bardzo ładne, taki strzał jest łatwy

PS: Na kupionych przeze mnie komputerach nic nie zarabiam ;-)

@+ ;-)

1 polubienie

Witam

Podobnie jak gtt22 potwierdzam, że strona MIO jest wiarygodna. Za to, że przetestowałem go osobiście, dla komputera dedykowanego do diagnostyki pojazdów.

Ceny są konkurencyjne, a komputer dotarł w świetnym stanie i działa idealnie...

1 polubienie

Witam

Ja też jestem zainteresowany.

@gt22: Czy 15" jest wystarczające dla SolidWorks?

Czy możesz napompować pamięć RAM do 4 GB więcej?

Dziękuję

1 polubienie

a 17 lub + dla SW jest tylko lepsze

ale nic nie stoi na przeszkodzie, aby mieć zewnętrzny ekran

a do transportu jest + lekki 

Teraz codzienna praca z laptopem nie jest najlepsza bez zewnętrznego ekranu

Przez jakiś czas dobrze pracowałem z 13-calowym pod SW, trzeba się przyzwyczaić do małego ekranu

Powiększasz + często

To, czego potrzebujesz, to dobra karta z certyfikatem

Dla pamięci RAM musi być w stanie przejść do 32 giga 4 możliwe pendrive'y pamięci RAM

możliwość 2 dysków twardych itp. To piękna bestia

Krótko mówiąc, profesjonalny sprzęt dla zawodowców

@+

1 polubienie