Dodam jeszcze, że domyślnie dokładność wynosi 0,01 mm więc wymiar 0,001 będzie "przezroczysty" na rysunku, i nie będzie miał wpływu na pozorne wartości wymiarów na rysunku.
Tak jak robimy to w wielowarstwowej odpowiedzi na @gt22 ;-) Dodam jeszcze, że wykonanie tego rodzaju geometrii daje wszelkie szanse na to, że otwór w rowku otworzy się podczas uzyskiwania części (w efekcie 2 wystające krawędzie). Więc równie dobrze możesz przesunąć go na dobre w jednym lub drugim kierunku!
Zauważ, że niektóre programy nie przejmują się tego rodzaju geometrią, takie jak SolidDesigner (modeler).
@gt22, SolidDesigner, o którym wspomniałem powyżej, stał się CREO Modeling. Gwarantuję ci, że nie ma nic przeciwko zerowej grubości na generatorze ! Z drugiej strony, gdy pobierasz te pliki przez STEP lub inny w SW, nie idzie to tak dobrze: SW pokazuje przezroczyste twarze, ponieważ nie może obliczyć ! :/
Nie jest miło umieścić cię w najlepszej odpowiedzi Myślę, że dałem ci przewodnik po twoim pytaniu Który z + jest nie daje Ci żadnych punktów Z drugiej strony powołanie kogoś innego pozwala mu zdobywać punkty na prezenty i motywuje go do odpowiedzi na zadane pytania Miłego dnia @+ ;-))