W dużym zespole chciałbym dodać miniatury moich części w BOM lub w Excelu po wyeksportowaniu BOM , ale nie wiem, jak to zrobić, a nawet czy jest to możliwe. Oczywiście nie chcę kupować narzędzia SW do 3000 Bush ani narzędzia od naszych przyjaciół z Visiativ.
Może ktoś wie, jak to zrobić z makrem.
Rzeczywiście, potrzebuję takiego narzędzia co pół roku lub rok na kilka dni.
Z góry dziękuję tym, którzy będą na tyle uprzejmi, aby się schylić (nie spadając z krzeseł), a przede wszystkim rozwiązać ten trudny problem.
W zamian zobowiązuję się powiadomić o najlepszej odpowiedzi.
Rozwiązanie miniatur w Excelu bardzo mi odpowiada, podobnie jak wyświetlanie obrazów BOM podczas generowania BOM.
Z drugiej strony nie jest łatwo wiedzieć, że istnieje uchwyt do odsłaniania lub ukrywania miniatur, ponieważ jest on umieszczony w środku listy. Ponadto miniatury są wyświetlane tylko po najechaniu kursorem na pomieszczenie.
Z drugiej strony w Excelu możesz zobaczyć wszystko, niezależnie od tego, czy jest to odniesienie do artykułu, czy obraz, jest to bardzo praktyczne.
@jromeP Nie mogę znaleźć domku na drzewie, chociaż mam wersję SP5 z 2019 roku. Chyba pamiętam, ale bez pewności, że jest to zawarte tylko w wersji PRO. Jeśli się mylę, powiedz mi, jak aktywować i korzystać z TreeHouse, ponieważ pomoc online jest trochę uboga w ten temat.
Mały problem w Excelu: mam swoją nomenklaturę z obrazem przed każdą częścią, ale jeśli sortuję według kolumny Dane w, sortuje wszystko oprócz obrazu. Mam więc kawałek z obrazem lub czegoś, co nie ma z tym nic wspólnego. Czy jest jakaś sztuczka, czy od razu płaczę.
Może przejrzyj listę materiałów przed wyeksportowaniem do programu Excel.