Witam
Podczas generowania pliku pdf rysunku. Obrazy szkiców nie są widoczne
Witam serdecznie.
Opublikuj dokument, do którego dostęp jest bezpłatny lub bezpośrednio na forum, korzystając z tego przycisku:
Witam;
Ponieważ nie określiłeś używanej wersji Solidworks (ani czytnika pdf), będę musiał przyjąć założenia:
Wyobrażam sobie, że obraz nie jest widoczny, gdy robisz " Zapisz pod " + pdf.
Co się stanie, gdy drukujesz w formacie PDF z Solidworks (Microsoft Print to PDF), czy obraz jest ponownie widoczny?
Jeśli tak, zakładam, że korzystasz z Solidworks 2025 z systemem Windows 11 i jeśli mam rację... cóż, nie ma innego rozwiązania niż przejrzenie wydruku PDF.
witam i dziękuję za odpowiedź i miałem 1 odpowiedź od Visiativ
Rzeczywiście, jest pod Solid 2025. Jest to błąd w wersji SP2 solid 2025, do którego się odwołują i który musi zostać naprawiony w wersji solid 2025 SP4, która będzie dostępna we WRZEŚNIU 2025 r.
Witam
Z tego powodu, jeśli to możliwe, należy unikać wszystkich wersji < Sp5.0 w środowisku produkcyjnym.
Nie @froussel, nie zgadzaj się, musisz używać SW SP0,1, 2, 3 i 4, aby kiedy przejdziemy bezpośrednio do SP5, Solidworks był tak wolny od błędów, jak to tylko możliwe, dzięki Twojemu hojnemu wkładowi!
I nie mam już żadnych błędów, a doskonale funkcjonalne oprogramowanie komputerowe!
Bah!! Odrobina humoru nigdy nie zaszkodzi...
Przed dodatkiem SP4 dodatek SP3 jest ogłaszany na 7 lipca.
Nie mieli czasu naprawić tego błędu?
Chodzi o to, że mają dużo pracy:
Tak więc naprawienie funkcji, która działała dobrze w poprzednich wersjach, zdecydowanie nie powinno być ich priorytetem.
… Czy jestem sarkastyczny? … Tak, trochę.
To zależy od tego, kiedy błąd został zgłoszony. Jeśli pracują w iteracji, jak większość programistów (metoda zwinna), potrzeba czasu na określenie/zakodowanie/przetestowanie, więc sprint dla SP3 prawdopodobnie już się rozpoczął.
To, co mnie bardziej niepokoi, to brak testowania podstawowych funkcji, które przeskakują z jednej głównej wersji na drugą. Ale hej, to jest w tej chwili cała masa rozwoju; Dajemy Ci coś, co nie jest skończone i poprawiamy to w miarę postępów. Czekając, aż użytkownik znajdzie obejście...
Przede wszystkim powinniśmy zatrzymywać SP co 3 miesiące i wrzucać poprawkę błędu, gdy tylko zostanie naprawiony, kropka! W najgorszym przypadku wyrzuć jeden SP tygodniowo, bo 3 miesiące to zdecydowanie za długo, zwłaszcza gdy wiesz, że ten, którego potrzebujesz, jest już w nim i może zostać dostarczony...
" Naprawiliśmy twój samochód 3 dni temu, spójrz przez okno, jest tuż za tymi drzwiami, ale ponieważ wystawiamy faktury tylko co 3 miesiące, nie możesz go dziś odzyskać. Wyprasuj ponownie w ciągu 87 dni."
To jest obietnica wersji w chmurze. Wersja samodzielna jest bardziej skomplikowana, ponieważ za nią kryje się wdrożenie, które należy wykonać w różnych firmach.
Na przykład u nas jest on pakowany do zainstalowania na ponad 20 stacjach roboczych, więc nie ma mowy o tworzeniu pakietu dla każdego SP.
Ouch!!! Przejdź do oficjalnego forum Solidworks (strona 3dswym.3dexperience.3ds.com...) główna część wiadomości to:
" Dziś nie mogę połączyć się z platformą... cóż, w końcu to jakby wczoraj... »
- co więcej, wydaje się, że oni (użytkownicy chmury) napotykają te same problemy (ale gorsze?), co w wersjach autonomicznych.
=> Cóż za obietnica, sprawia, że chcesz. (hej, zacznę od nowa, bez sarkazmu).
W przypadku wersji lokalnych, oprócz dodatków Service Pack, dostępne są również poprawki problemów, które uważają za na tyle ważne, że użytkownicy nie czekają 3 miesiące...
Byłoby wygodnie, gdyby nie wyjmowali ich w kroplówkach i kroplach... Ale hej, to nadal przyznanie się do porażki, jeśli jest ich zbyt wiele.
Z drugiej strony nadal wolę ich metodę niż metodę Windowsa, która wypycha aktualizacje bez zadawania pytań użytkownikom... i szkoda, jeśli to nie zadziała...
Wiem, to jest problem z każdą aplikacją w chmurze, a przynajmniej na serwerze zleconym na zewnątrz. Jeśli łącze lub serwer przestanie działać, oznacza to, że to koniec.