Szkic obrazu i złożenia

Cze wszystkim

Pracuję z SW2013 pod W10. Mój problem jest następujący : po wykonaniu portalu jako montażu (SLDASM), chciałem umieścić go w sytuacji, umieszczając za nim zdjęcie przyszłej lokalizacji w formacie JPG.

Korzystałem już z narzędzia Sketch Image Insertion for a part (SLDPRT), ale to polecenie nie jest dostępne dla montażu.

Czy istnieje rozwiązanie, a jeśli tak, to jakie ?

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Witam

Utwórz mapę za bramą, a następnie przeciągnij i upuść na nią lub umieść ją w tle. W kalkomaniach możesz umieścić tam swoje zdjęcie.

4 polubienia

Dziękuję za odpowiedź, ale jak mogę przeciągnąć i upuścić na utworzonej przeze mnie mapie?

Zobacz ten samouczek

https://www.youtube.com/watch?v=IcyH9jOIfw0

Od 33 minuty mówi na ten temat

Wstaw na obrazie szkicu 

@+ ;-)

2 polubienia

Minimalizujesz wyświetlanie Solidworks i klikasz na ikonę obrazu, a następnie przenosisz go do Solidworks lub kopiujesz i wklejasz.

1 polubienie

Możesz także edytować scenę, umieścić swój obraz i umieścić kamerę, aby zarządzać perspektywą ;-)

1 polubienie

Witam

W przeciwnym razie, dlaczego nie utworzysz nowej części z wstawionym tym obrazem, aby zmienić jej rozmiar, edytuj część w złożeniu, będziesz miał przegląd.

2 polubienia

Cze wszystkim

Aby uzyskać odpowiedź na pytanie GT22  , film dotyczy przykładu przetworzonego za pomocą SW2014 , a zastosowane rozwiązanie nie działa z SW2013.

W przypadku odpowiedzi od Ac Cobra 427, gdy chcę wkleić obraz na utworzonym planie, pojawia się komunikat "Nie można tutaj wkleić obiektu schowka".

Jeśli chodzi o rozwiązanie Max59, postaram się je rozszyfrować.

Jeśli chodzi o rozwiązanie zaproponowane przez A. Leblanc, to nie bardzo je rozumiem

Dziękuję waszej czwórce za rady.

Aby uzyskać odpowiedź na pytanie GT22  , film dotyczy przykładu przetworzonego za pomocą SW2014 , a zastosowane rozwiązanie nie działa z SW2013.

Jaki jest Twój problem, dlaczego nie działa z Twoją wersją

działa z moim SW 2012

Musisz utworzyć szkic w tle

i zrób wstawienie obrazu

Zobacz to

@+ ;-)

zobacz załączone pliki SW 2012

piece1_bernard_jean1.1.sldprt
3 polubienia

Podziękowania dla Gt22 za wysłanie fihier kawałka.

Rzeczywiście, w tym przypadku elementu fihier wstawianie obrazu działa z SW2013, ale jeśli pracujesz nad plikiem złożenia, polecenie jest wyszarzone i w rezultacie nie można wstawić obrazu.

1 polubienie

Co uniemożliwia stworzenie typowej szklanej części powierzchniowej

które uczynisz przejrzystymi za pomocą

i to na odwrocie tego wspomnianego kawałka

Tworzysz szkic, w którym wstawiasz swój obraz 

i ten wspomniany kawałek wkładasz do swojego zespołu

Więc w swoim montażu będziesz miał tę część + swój montaż

Czy zarządzasz wymiarami, więc dobrze przyjrzyj się wymiarom swojego zespołu

, aby wyśrodkować bramę na zdjęciu

jeśli oczywiście Twoje zdjęcie jest zrobione prostopadle do Twojej twarzy

Wydaje mi się, że dość łatwo jest odwrócić ten  problem przy odrobinie refleksji ;-)

cóż, myślę, że dla mnie ;-)

@+ ;-)

3 polubienia

Postaram się być trochę jaśniejszy dsl.

Nie wiem, czy możliwa jest edycja części w zespole za pomocą Twojej wersji.

Jeśli tak, po prostu wstaw część X (puste drzewo) do swojego zespołu, edytujesz tę część X ze swojego zespołu (w 2016 roku reszta zespołu jest widoczna w przezroczystości), a następnie wstawiasz swój obraz do szkicu i możesz go rozciągać lub przesuwać według własnego uznania.

Postaram się jutro zrobić ci mały filmik, jeśli uda mi się zdobyć 5 minut.

Witam

i oto jest, robi się to w pośpiechu, ale zasada jest, skorzystaj z pomocy SW na ten temat, jeśli zajdzie taka potrzeba.

2017-03-24_at_09-41-14.mp4
1 polubienie

Witam

Najprostszy jest obraz tła we właściwościach pliku, ponieważ tam można obrócić całość, aby jak najlepiej dopasować ją względem obrazu, co nie pozwoli na wstawienie części zawierającej obraz, ponieważ nie będziesz w stanie łatwo się zorientować.

Więc przejdź do Narzędzia/Opcja/kolory i umieść swój obraz w tle, zobacz obraz.

@+

arriere_plan.png
1 polubienie

Kojot, to bardzo dobry pomysł, ale czy można zmienić wymiary tego obrazu, czy nie jest on rozciągnięty na całe okno?  Jeśli wymiary obrazu można łatwo zmienić, jest to zdecydowanie interesujące.

Orientacja obrazu wstawionego do części nie jest skomplikowana, wystarczy zdefiniować płaszczyznę szkicu w części dla głębokości, a następnie edytować ją z zespołu, aby rozciągnąć lub przesunąć na boki.

A poza tym, czy nie lepiej byłoby użyć sceny, łatwiej byłoby ją zorientować i dostosować.

1 polubienie

Dziękuję wszystkim za sugestie i rady.

Dla tych, którzy wiedzą, zawsze jest łatwo, a dla innych trudno.

Twoja najlepsza odpowiedź jest niejasna... Nie wiemy, kto Ci pomógł ani czy znalazłeś rozwiązanie i/lub jak...

1 polubienie

Czy udało Ci się zrobić to, co chciałeś?

Myślę, że najprostszym sposobem jest zrobienie sceny, jest wiele tutoriali, które to wszystko wyjaśniają.

1 polubienie

tak, rozwiązuje to nie przewodnik po tej odpowiedzi, więc -1

Celem gry jest pomaganie innym, tak jak my pomagamy Tobie zgodnie z Twoimi prośbami i odpowiedziami

więc podaj odpowiedni przewodnik i gdzie

Zwróćmy uwagę na odpowiedzi, które pozwoliły rozwiązać to pytanie

i umieścić rezolucję w sprawie konkretnej odpowiedzi, która naprawdę pomoże rozwiązać pytanie

@+ ;-(

1 polubienie