Pracuję z SW2013 pod W10. Mój problem jest następujący : po wykonaniu portalu jako montażu (SLDASM), chciałem umieścić go w sytuacji, umieszczając za nim zdjęcie przyszłej lokalizacji w formacie JPG.
Korzystałem już z narzędzia Sketch Image Insertion for a part (SLDPRT), ale to polecenie nie jest dostępne dla montażu.
W przeciwnym razie, dlaczego nie utworzysz nowej części z wstawionym tym obrazem, aby zmienić jej rozmiar, edytuj część w złożeniu, będziesz miał przegląd.
Podziękowania dla Gt22 za wysłanie fihier kawałka.
Rzeczywiście, w tym przypadku elementu fihier wstawianie obrazu działa z SW2013, ale jeśli pracujesz nad plikiem złożenia, polecenie jest wyszarzone i w rezultacie nie można wstawić obrazu.
Nie wiem, czy możliwa jest edycja części w zespole za pomocą Twojej wersji.
Jeśli tak, po prostu wstaw część X (puste drzewo) do swojego zespołu, edytujesz tę część X ze swojego zespołu (w 2016 roku reszta zespołu jest widoczna w przezroczystości), a następnie wstawiasz swój obraz do szkicu i możesz go rozciągać lub przesuwać według własnego uznania.
Postaram się jutro zrobić ci mały filmik, jeśli uda mi się zdobyć 5 minut.
Najprostszy jest obraz tła we właściwościach pliku, ponieważ tam można obrócić całość, aby jak najlepiej dopasować ją względem obrazu, co nie pozwoli na wstawienie części zawierającej obraz, ponieważ nie będziesz w stanie łatwo się zorientować.
Więc przejdź do Narzędzia/Opcja/kolory i umieść swój obraz w tle, zobacz obraz.
Kojot, to bardzo dobry pomysł, ale czy można zmienić wymiary tego obrazu, czy nie jest on rozciągnięty na całe okno? Jeśli wymiary obrazu można łatwo zmienić, jest to zdecydowanie interesujące.
Orientacja obrazu wstawionego do części nie jest skomplikowana, wystarczy zdefiniować płaszczyznę szkicu w części dla głębokości, a następnie edytować ją z zespołu, aby rozciągnąć lub przesunąć na boki.