Witam
Obecnie używam 64-bitowego programu DraftSight 2016 SP1 w systemie Windows7. Kiedy dołączam obraz referencyjny, a następnie chcę go odłączyć, oprogramowanie systematycznie się zawiesza.
Czy masz leada, czy jest to powtarzający się błąd?
Dziękuję
Witam
Czy masz inne stanowisko do przetestowania?
Czy próbowałeś odinstalować i zainstalować ponownie?
Czy korzystanie z innego szablonu dokumentu lub istniejącego dokumentu i innego obrazu jest tym samym?
Próbuję zainstalować go na innym komputerze, ale jest w wersji 32-bitowej i instalacja się zawiesza (ścieżka jest zbyt długa).
Próbowałem go odinstalować i zainstalować ponownie, ale to nie zmieniło problemu. Niektóre ustawienia zostały zachowane, więc myślę, że odinstalowanie nie usunęło wszystkich plików.
Cóż, jeśli spróbuję z innymi plikami, to to samo. Kiedy przechodzę do menedżera refrencji i wybieram załamywany obraz, zawiesza się.
Aby uzyskać informacje na temat problemu ze zbyt długą ścieżką, zobacz mój samouczek:
http://www.lynkoa.com/tutos/probleme-installation-draftsight-chemin-trop-long-path-too-long
Dziękuję za samouczek, który pozwolił mi sfinalizować instalację, ale oprogramowanie ulega awarii podczas uruchamiania na moim innym 32-bitowym komputerze... Argh!
Zainstalowałem wcześniejszą wersję DS (V1R3.1x64) na moim 64-bitowym komputerze i problem z awarią obrazu w trybie refridacji został rozwiązany.
Nadal nie wiem, czy ten błąd jest związany z moją konfiguracją, czy z oprogramowaniem, ale przynajmniej mogę korzystać z DS!