Na rysunku (SW2014) nie mogę już utworzyć bloku zawierającego obraz jpeg.
capture.jpg
Witam
Aby utworzyć blok obrazu, musisz wybrać co najmniej drugi element (taki jak kropka!). SW odmawia tworzenia bloku z tylko jednym obrazem.
Czy to może pochodzić stamtąd?
Wykonując szkic, a następnie wstaw obraz szkicu, utwórz blok i zapisz go?
To nie działa?
Aby wstawić obraz do rysunku:
Kliknij opcję Szkic obrazu (pasek narzędzi Szkic) lub Wstaw obraz.
W oknie dialogowym Otwieranie wyszukaj plik obrazu, a następnie kliknij przycisk Otwórz.
Wybrać żądane opcje w menedżerze właściwości PropertyManager Obraz szkicu i kliknąć .
Obrazy są wstawiane wraz ze współrzędnymi (0,0) w pozycji (0,0) na rysunku (lewy dolny róg).
Można przeciągać i upuszczać obrazy oraz zmieniać ich rozmiar w obszarze graficznym.
Położeniem, rozmiarem, obrotem i przezroczystością obrazów można sterować w menedżerze właściwości PropertyManager Obraz szkicu.
Aby otworzyć menedżera właściwości PropertyManager i włączyć przeciąganie, należy dwukrotnie kliknąć obraz.
@+ ;-))
Nie ma możliwości dodania obrazu do bloku.
Gdy robimy kartusz lub możemy mieć blok wkładu, ale wtedy musimy dodać obraz szkicu, aby mieć logo.
Jako załącznik zamieściłem zrzut ekranu bloku, który chciałbym wykonać.
Jest obraz jpeg, notatka i pociągnięcia.
W bloku udaje mi się umieścić wszystko oprócz obrazu
Czy możesz dołączyć swój oryginalny obraz? STP.
@opiep27 wydaje się być słuszne, nie ma możliwości umieszczenia obrazu w bloku. :/
Myślę, że interesujące może być stworzenie obrazu z twoją reprezentacją kraty, ramki i tekstu.
Następnie wstawiasz "pełny" obraz. Będziesz miał rodzaj bloku bez linków i trudniejszego do modyfikacji. Ale funkcjonalny.
Nie jest to głupie @remrem, ale podoba mi się, że jest przeciętne.....
Zgadzam się. Następnie musisz wybrać między "pełnym obrazem" lub obrazem a osobnym blokiem.
Osobiście wybieram to drugie rozwiązanie.
;-)
A dlaczego nie zrobić kawałka z bloku i obrazu. A następnie zaimportuj go w dowolne miejsce.
To też nie jest świetne, ale hej, spróbuję.
Jeszcze inne rozwiązanie:
Otrzymasz blok, który możesz zapisać w sldblk!
Pytanie dlaczego nie stworzyć wyglądu tego jpega
Ten wygląd portretowy może być używany na części X
ten pokój X może być ułożony jak każdy inny pokój jako dodatek do innych pokoi
Który z + jest tym wyglądem może być opatrzony adnotacjami
cóż, mówię, że nic nie mówię ;-))
@+ ;-))
Aby odpowiedzieć na pierwotne pytanie, rzeczywiście niemożliwe jest stworzenie bloku z obrazem, SolidWorks ma SPR na ten temat:
https://customerportal.solidworks.com/eservice_enu/start.swe?SWECmd=InvokeMethod&SWEMethod=GotoRecord&SWEService=SWGotoRecord&ViewName=SW+All+Defects+List+customerportal+-+Search&BusObject=Product+Defect&BusComp=Product+Defect&Id=1-ZCLXFX&SRN=
Produkt:
SolidWorks (SolidWorks)
Stan:
Otwierać
Stałe w:
brak brak
Obszar:
Rysunki
Podobszar:
Bloki
Wpływ na klienta:
Wysoki