Implementowanie rysunku w innym rysunku

Witam

Chciałbym zintegrować rysunek produktu z mapą bazową w formacie A3 z rysunkiem z kartridżem klienta, który jest w formacie A2, czy jest to możliwe bez przechodzenia przez plik dwg? I bez konieczności kopiowania i wklejania każdego widoku — wystarczy zaimportować cały klip do innego rysunku

Witam

możesz skorzystać z narzędzia do zrzutów ekranu i wkleić MEP do drugiego

2 polubienia

Witam
Jest to możliwe, ale nie kolejny MEP SW. Dowolny dokument biurowy, PDF, obraz, DWG, DXF.
Wstaw obiekt z menu plik. Ale nadal jest to wizualizacja referencyjna, podobnie jak zrzut ekranu. Różnica w stosunku do kopiowania/wklejania: jeśli klikniesz na niego dwukrotnie, plik otworzy się w domyślnym edytorze.

2 polubienia

Witam

Dziękuję za odpowiedzi

Ale z tymi rozwiązaniami pojawia się kilka problemów: - Robiąc zrzut ekranu, plan nie będzie już aktualizowany, jeśli projekt ewoluuje

• Mapa przechwytywania pikseluje się podczas wyświetlania i drukowania, to samo dotyczy wstawiania obrazów lub plików PDF
  • i nie jest już możliwe podjęcie działań w sprawie

Witam

Naprawdę nie rozumiem takiej potrzeby? Dlaczego nie zrobić dwóch zakładek; jeden z klientem MEP, a drugi z wkładem.

1 polubienie

Witam

Potrzeby są takie, że mój klient musi zmodyfikować swój wkład i móc wykonywać pomiary na planie, a ja ze swojej strony muszę być w stanie rozwijać mój produkt i mój wkład zgodnie z poprawkami, wszystko to na tym samym planie, ponieważ musi być w stanie go wydrukować

Ideałem byłaby możliwość zintegrowania programowego MEP jako obiektu (pdf), ale jeśli nie jest to możliwe, zrobię inaczej (kopiuj/wklej byłoby najbliższą rzeczą do potrzeby, problemu i tego, że mam około piętnastu planów do podjęcia w innym planie)

W każdym razie dziękuję

Witam

Najprostszym sposobem jest prawdopodobnie wykonanie modelu A2 MEP z wkładem klienckim zawierającym kasetę A3 pośrodku.
W końcu będziesz miał renderowanie podane przez @ac_cobra_427

4 polubienia