Importuj ukrytą wycenę szkicu

Witam

W mep w oprogramowaniu importuję swoje wymiary z obiektów modelu. Jak na razie dobrze idzie.

Nie mogę jednak zaimportować moich wymiarów z ukrytych szkiców używanych do wykonywania funkcji przesuwania. Chyba, że pokażę mu szkice, czego wolałbym uniknąć.

W opcjach importu mamy: "include hidden function objects", ale ponieważ nie jest to funkcja, a szkic, nic się nie dzieje.

Czy wiesz, czy istnieje opcja lub sposób, aby zwykle ukrywać te wymiary szkicu bez konieczności ich wyświetlania?

Rq: Ukryte szkice nie są dostępne bezpośrednio w funkcji przesuwania. Bo zacząłem od kilku szkiców na kilku ujęciach, a nie szkicu 3D (może z powodu weekendu!).

1 polubienie

a jeśli przekonwertujesz swoje szkice na szkic 3D, a następnie wykonasz funkcję skanowania, co stanie się z Twoimi ofertami w imporcie bezpośrednim?

Przetestuję. nawet jeśli za częścią stoją inne funkcje...

Ale ponieważ używam wielu szkiców, przekształcam je wszystkie w szkic 3D do skanowania. Tak więc w tym szkicu 3D nie ma wymiarów.

Witam

Nie możesz zaimportować  do wszystkich widoków, czy tylko do jednego  ? Możliwe, że nie masz odpowiedniego planu.

Niech Moc będzie z wami.

@obi wan: Ja też tak myślałem na początku. Wyświetliłem wszystkie widoki, ale siła nie przybyła, aby rozwiązać mój pb...

@ opiep27 to jest konwersja twoich szkiców na 1 szkice 3D, jeśli oczywiście jest to ta sama funkcja, która z tego wynika

Czy próbowałeś dokonać automatycznej oceny?

Automatyczne wymiarowanie rysunku

Za pomocą narzędzia Autowymiarowanie można wstawiać wymiary odniesienia do widoków rysunku, takie jak wymiary linii bazowej, wymiary łańcucha lub liczby porządkowe.  Narzędzie Auto-wymiarowanie działa podobnie w szkicach.

Poniżej przedstawiono podstawowy schemat oceny:

Aby automatycznie zwymiarować rysunek, należy:

1. W dokumencie rysunku kliknij przycisk Inteligentne  wymiarowanie (pasek narzędzi Wymiary/Relacje).

2. Wybierz kartę Automatyczne ocenianie .

3. Ustawić właściwości w menedżerze właściwości PropertyManager Automatyczne wymiarowanie, a następnie kliknąć przycisk OK .

Automatyczne wymiarowanie nie jest skojarzone z modelem w celu wprowadzania zmian z instalacji. (wymaganie klienta).

Przetestuję to w porze lunchu, pierwsze rozwiązanie...

Czy  byłeś zachwycony, jeśli twoje wymiary są dobrze oznaczone do rysunku?

cotation.jpg

Tak, są dobrze oznaczone dla MEP.

Jeśli wyświetlę szkic w prawym widoku i zaimportuję wymiary, będą one wyglądać dobrze.

Potem chowam szkic, wymiary znikają.

Czy zaznaczyłeś opcję "uwzględnij ukryte obiekty funkcyjne".

Niech Moc będzie z wami.

cotation_2.jpg

Tak, nic się nie dzieje, niezależnie od tego, czy jest zaznaczona, czy nie. Ale ponieważ jest to szkic, a nie funkcja, może to mieć znaczenie.

@gt22: Musiałem coś przeoczyć, jak przekształcić swój szkic 2D w 3D? Na początku, gdy wybierzesz rodzaj szkicu, nie można go zmienić, prawda?

Czy chcesz, żebym przekonwertował moje pociągnięcia szkicu 2D na szkic 3D? Jeśli tak, to właśnie tym się zajmuję. I tak nie mam wymiarów, a jak je dodam, to będą pilotowane.

Witam

O ile mi wiadomo i ku mojemu wielkiemu żalowi, niemożliwe jest zaimportowanie wymiarów szkicu, który nie jest używany przez funkcję

1 polubienie

@ opiep do konwersji x szkiców, które są połączone ze sobą, na szkic 3D 

po prostu utwórz szkic 3D

i przekonwertować elementy wybranych szkiców

Były idiota dla zabawy

zobacz załączony plik w SW 2012

@+

convertir_x_esquisses_2d_en_3d.sldprt