Import stopnia ramy spawanej mechanicznie

Witam

Czy istnieje "proste" rozwiązanie do rozpoznawania funkcji oddzielonych części, które są importowane z funkcji, i zapisywania ich jako oddzielnych części? 

Jeśli zajmuje to mniej czasu niż przeprojektowanie wszystkiego...

capture_chassis.jpg
Witam, najprostszym sposobem jest przerysowanie... Możemy próbować otworzyć każde ciało lub powierzchnię, aby użyć rozpoznawania funkcji, ale nie jest to idealne. Zobacz ten link:

http://help.solidworks.com/2012/French/SolidWorks/fworks/c_automatic_versus_interactive_feature_recognition.htm

Myślę, że jest rozwiązanie, ponieważ z jednym zapisanym w ramach i utworzeniem pliku przez import poprzez usunięcie pozostałych, wydaje się, że to działa. 

Przynajmniej tak się na razie zajmuję

capture_import_division.jpg

@.pl jest to dobre rozwiązanie w przypadku pokoju, w którym widoczny jest pojedynczy import, a nie gdy jest ich 22 i nakładają się na siebie.

Nie przepadam za podstawowym rozpoznawaniem, używam tego kroku od wielu lat

Witaj Gerald,

Jeśli chcesz zbiorczo zapisać każdą bryłę w sldprt, możesz również kliknąć prawym przyciskiem myszy folder "Duże ciała", a następnie "Zapisz ciała".

3 polubienia

+1 do Benoit

Kliknij prawym przyciskiem myszy  przycisk Zapisz obiekty.

To jest to, co robię za każdym razem ;)

Cześć Benoit 

TAK  , TEGO WŁAŚNIE CHCĘ... ale nie mam pliku treści woluminu, przynajmniej go nie widzę

Prawda? Nie wszystko rozumiem! Twój plik "Volume Body", możemy go zobaczyć. Czy brakuje Ci "Rejestracji Ciał"? Przejdź do "Dostosuj menu" na końcu.

Edit: Problem w poniedziałek? ;)

screenshot1022.jpg
4 polubienia

lol nie ma problemu, aby ukryć części i plik znika ... Bo w międzyczasie nagrywałem utwory jeden po drugim, chowając pozostałe. kosztu, jaki plik zniknął

Zobacz najnowszy zrzut ekranu 

W Menedżerze funkcji (drzewie) kliknij prawym przyciskiem myszy "Pokaż/Ukryj obiekty drzewa". W wyświetlonym oknie dla folderu "Rozmiary wolumetryczne" wybierz "Pokaż" zamiast "Automatycznie"

Można importować lub eksportować parabryły. (*.x_t)

Następnie otwierasz każdą część, którą zapisujesz jako .sldprt (tj. plik części)